Glutenvrije cake met blauwe bessen en citroen

  • voor 9 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Back to category Ga naar recept

Een glutenvrije cake die ook nog eens helemaal plantaardig (vegan) is. Deze cake heeft het allemaal. Plus natuurlijk een heerlijke smaak van blauwe bessen en citroen. Dit is een beproefde combinatie die dus echt niet mis kan gaan. Door chiazaad toe te voegen heb je een prima ei-vervanger. Bovendien doet dit qua structuur denken aan maanzaad. En laat dat nou ook perfect bij blauwe bessen en citroen passen!

Ontbijtcake

Eigenlijk moesten dit een soort scones worden, maar uiteindelijk is het een meer cakeachtige structuur geworden. Een geluk bij een ongeluk, want het is een hartstikke fijne cake voor elk moment. Je kunt hem eten als ontbijtcake, als tussendoortje of dessert. Net wat jij wilt! Om de cake glutenvrij te maken gebruikte ik een combinatie van amandelmeel, kokosmeel en tapiocazetmeel. Fijne basics om sowieso in huis te hebben als je vaker glutenvrij bakt!

Glutenvrije cake met blauwe bessen en citroen

Glutenvrije cake met blauwe bessen en citroen

Aanpassen porties:

voor 9 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram
  • amandelmeel
  • 50 gram
  • tapiocazetmeel
  • 25 gram
  • kokosmeel
  • 1 el
  • chiazaad + 3 el water
  • 4 el
  • kokosolie
  • 4 el
  • maple syrup
  • 1/2 tl
  • bakpoeder
  • 1/2 tl
  • zout
  • zest van 1
  • citroen
  • 1/2 tl
  • vanille-extract
  • 200 gram
  • blauwe bessen

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • vijzel (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 C (heteluchtoven).
  2. Breek de chiazaadjes lichtjes met een vijzel of met de platte kant van een groot mes.
  3. Doe de chiazaadjes met water in een klein kopje of kommetje en laat 10 minuten staan.
  4. Meng intussen amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, zout en tapiocazetmeel.
  5. Meng door het chiamengsel de gesmolten kokosolie, maple syrup en vanille-extract.
  6. Giet dit nu bij het droge mengsel en kneed met je handen, keukenmachine of pollepel door.
  7. Roer tot slot de zest en blauwe bessen er doorheen.
  8. Vorm met behulp van je handen een platte schijf van het deeg en leg dit op de bakplaat. De schijf is ongeveer 2 centimeter dik. Bak gedurende 25 minuten goudbruin. Laat daarna goed in de vorm afkoelen voor je hem eruit haalt en in punten snijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *