Vegetarische traybake met krieltjes

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik ben dol op een lekkere traybake. Een traybake is een bakplaat of ovenschaal die je vult met wat je maar wil. De oven doet de rest. Ik heb een aantal populaire varianten op de site met Griekse kip en groenten met gehaktballen. Nu is het tijd voor een lekkere vegetarische traybake.

Minder dan 5 minuten

Aan voorbereidingstijd ben je minder dan 5 minuten kwijt. Het is namelijk gewoon een kwestie van de groenten en kruiden in de ovenschaal doen en bakken maar. Om het nog makkelijker te maken, gebruikte ik diepvriesbloemkool. Deze is al voorgesneden in kleine roosjes. Easy peasy dus! Bovendien vind ik het wel fijn om altijd wat backup groenten in de vriezer te hebben. Heb je altijd iets achter de hand.

Vega ovenschotel

Dit gerecht zit boordevol smaak. Ten eerste gebruiken we een mix van gerookt paprikapoeder (pimenton), chipotle en karwijzaad. Dat laatste gebruik ik heel weinig, maar is in dit soort gerechten heel bijzonder en lekker! Als topping gebruiken we feta met verse tijm en honing. Een beproefde combinatie, zou ik haast zeggen. Wil je dit gerecht plantaardig maken? Dat is heel eenvoudig! Vervang de feta door een plantaardige variant (Violife bijvoorbeeld) en de honing door maple syrup.

Krieltjes

Ook aan de slag met de vegetarische traybake? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Laat het hieronder weten of op Instagram.

Vegetarische traybake met krieltjes

Vegetarische traybake met krieltjes

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram (mini)krieltjes
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 300 gram cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 1 el honing
  • 1 el gerookt paprikapoeder zoet (pimenton dulce)
  • 1/4 tl chipotle vlokken
  • 1/2 tl karwijzaad
  • 60 gram fetakaas
  • peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • grote bakplaat of ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C (heteluchtoven).
  2. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat of ovenschaal.
  3. Leg hier de krieltjes op en giet de olie er overheen. Strooi de paprikapoeder, chipotle en karwijzaad hier overheen.
  4. Verdeel de tomaatjes en grove stukken feta over de schaal.
  5. Maak af met takjes tijm, honing en breng op smaak met peper en zout (let op: de feta is ook al zout, dus je hebt weinig tot geen zout nodig).
  6. Bak in 15-20 minuten goudbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *