Matcha bubble tea maken

 • voor 1 persoon
 • Voorbereidingstijd5 minuten
 • Kooktijd30 minuten
 • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept
Bubble tea maakte ik al eerder. Het is een beetje 'hate it or love it'. De jelly balletjes die gemaakt zijn van tapioca zijn niet iedereen z'n cup of tea ;-). Bij mij wel. Al eerder maakte ik reguliere bubble tea. Nu is het tijd voor matcha bubble tea.
Houd je van boba en van matcha? Dan moet je dit heerlijke drankje zeker eens proberen!

Taiwan

Bubble tea vindt zijn oorsprong in Taiwan en al snel was het drankje in heel Zuid-Oost Azie populair. Inmiddels kun je het ook over de rest van de wereld krijgen.

Boba

Bubble tea, ook wel 'boba', is koude, zoete thee met glibberige balletjes. Deze balletjes worden traditioneel gemaakt van tapiocameel. Tapioca is glutenvrij, dus dit drankje is ook te drinken als je glutenvrij eet.

Matcha boba latte

Vaak is de thee in bubble tea zwarte thee, maar er zijn tegenwoordig tal van smaken en soorten. Ook matcha bubble tea is populair. Het is mijn favoriete smaak boba! Deze smaak maak je heel makkelijk zelf.
Ik gebruikte ongekookte tapiocaparels. Deze koop je bijvoorbeeld bij de toko of online. Op de verpakking staan vaak isntructies, omdat de precieze samenstelling en grootte van invloed zijn. Zelf kookte ik de parels eerst 30 minuten en liet ze toen nog 30 minuten in het hete water staan.

Tapiocaparels

Het is belangrijk dat je de parels pas aan het water toevoegt als het water kookt. Anders lost de tapioca namelijk op en dat wil je niet. Er zijn ook zakjes te koop met al gekookte tapiocaparels. Deze zijn echter vaak wel wat zoeter, dus dan is het meestal niet nodig ze nog in (maple) siroop te leggen.

Melk

Voor de melk kun je elke (plantaardige) melk kiezen die je wil. Zelf vind ik sojamelk lekker hierin, door de wat zoetere en vollere smaak. Ook kokosdrink is een goede optie.
Matcha bubble tea maken

Matcha bubble tea maken

 • Voorbereidingstijd5 minuten
 • Kooktijd30 minuten
 • Totale benodigde tijd1 uur
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 50 gram tapioca parels (gekookt of ongekookt)
 • 2 el maple syrup
 • 1 tl matcha poeder
 • 50 ml heet water
 • 200 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)
 • ijsklontjes

Benodigdheden

 • steelpan

Instructies

 1. Maak de tapiocaparels volgens de instructies op de verpakking klaar. Staat er geen instructie op? Breng dan een pan water aan de kook en doe hier de parels in. Kook 30 minuten en laat dan nog 30 minuten staan. Test met 1 parel of ze gaar zijn en kook de anders nog enkele minuten.
 2. Doe de balletjes in een kom, samen met de maple syrup en doe er water bij totdat de balletjes net onder water staan.
 3. Doe in een bekertje de matcha en voeg heet water toe. Klop met een garde of vork tot er geen klontjes in zitten.
 4. Doe er wat ijsklontjes zijn zodat het afkoelt.
 5. Doe de parels in een groot glas (zonder de vloeistof). Voeg ijsklontjes toe en vervolgens de matcha.
 6. Giet er melk bij tot het glas vol zit. Drink zo of gebruik een dik (bamboe) rietje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *