Kiwi-ananas-munt sorbetijs maken

  • voor 5 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Op zoek naar een heerlijk sorbetijs recept? Ik denk dat ik kan zeggen dat DIT recept het allerlekkerste sorbetijsje is wat ik ooit heb gegeten. De kiwi en ananas gaan perfect samen met de munt en de limoen. Fris ijs, zoet genoeg en lekker verfrissend.

Sorbetijs snel met de ijsmachine

Voor dit sorbetijs ging ik weer aan de slag met de ijsmachine die ik van hej hej kreeg. Met deze machine is het mega eenvoudig om sorbetijs te maken. Je pureert het fruit, mengt dit met water, suiker en de basissorbetmix. Als het ijs eenmaal stevig is, meng je de fijngehakte munt er doorheen. Voila, een heerlijk sorbetijs wat je helemaal zelf hebt gemaakt! Wat is jouw favoriete ijssmaak?

En voor welke smaak ijs zou jij graag een recept willen? Laat het weten in de comments, dan kan ik ermee aan de slag!

Kiwi-ananas-munt sorbetijs maken

Kiwi-ananas-munt sorbetijs maken

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 5 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 380 gram water
  • 114 gram kristalsuiker
  • 19 gram basismix sorbet hej hej
  • 125 gram ananas
  • 75 gram kiwi
  • 2 gram limoensap (van een verse limoen! Niet uit een flesje!)
  • 1 el fijngehakte muntblaadjes

Benodigdheden

  • blender of staafmixer
  • ijsmachine

Instructies

  1. Giet het water in een kom met de suiker en de basismix en klop deze goed door tot er een glad mengsel ontstaat.
  2. Voeg de kiwi en ananas (je kunt zowel vers als vriezerfruit gebruiken – bij diepvriesfruit zal je iets langer de ijsmachine moeten aanzetten omdat dit iets meer vocht kan bevatten) aan de mix toe en gebruik een blender om een gelijkmatig mengsel te krijgen. Roer vervolgens vers limoensap er doorheen.
  3. Giet de mix in de ijsmachine. Plaats de deksel op de ijsmachine en zet de machine aan op draaien en vriezen.
  4. Voeg na ca. 15 min. als het ijs stevig is, de munt toe.
  5. Schep met de plastic spatel het ijs in een diepvriesbak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *