Gezonde pindakaas blondies

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Blondies zijn de BFF's van brownies. Of eigenlijk misschien de zusjes van brownies. De blondies danken zijn naam aan de bleke kleur. Er zijn een heleboel verschillende manieren om zelf blondies te maken. Wij gingen voor een gezondere variant die ook nog eens glutenvrij, plantaardig, koolhydraatarm en paleo is. Toen ze op waren, vroeg Jerome meteen wanneer we ze weer gingen eten :-). Zo lekker zijn ze dus!

Pindakaas

Als extraatje zijn ze gevuld met een laagje pindakaas of andere notenpasta. Zelf vind ik amandelpasta het lekkerste en daar had ik nog een pot van staan. Dus gebruikte ik de amandelpasta om de blondies mee te vullen. Maar met pindakaas kan net zo goed.

Lekkere en gezonde tussendoortjes

Ga jij zelf met deze heerlijke tussendoortjes aan de slag? Laat het me weten in de comments en deel je resultaat op Instagram! Andere lekkere en gezonde tussendoortjes zijn o.a.:

Gezonde pindakaas blondies

Gezonde pindakaas blondies

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de pindakaaslaag:
  • 240 gram amandelpasta of pindakaas (100%)
  • 1 el amandelmelk
  • 1 el maple syrup
  • 1 tl vanille-extract
  • voor de blondie lagen:
  • 200 gram amandelmeel of hazelnootmeel
  • 100 gram pure chocolade druppels (of grof gehakte chocoladereep)
  • 1 el lijnzaad + 3 el water
  • 1 el vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 120 ml maple syrup
  • 120 ml kokosolie (gesmolten)
  • snufje zout

Benodigdheden

  • bakblik van circa 10 x 15 centimeter bekleed met bakpapier
  • mengkom

Instructies

  1. Maak allereerst de pindakaaslaag. Meng de notenpasta, plantaardige melk, maple syrup en vanille-extract goed door. Zet de kom met het notenpasta mengsel in de koelkast om stevig te worden.
  2. Verwarm de oven voor op 170 C (heteluchtoven).
  3. Ga verder met de andere laag.
  4. Meng de lijnzaad met het water in een klein kopje en laat minimaal 10 minuten staan, totdat het een beetje gelei-achtig wordt.
  5. Meng het notenmeel met het zout en bakpoeder.
  6. Meng de maple syrup met de kokosolie en vanille-extract. Roer nu de ingrediënten voor de blondie laag door elkaar heen, inclusief de chocolade druppels.
  7. Verdeel de helft van het blondie mengsel over de bodem van je bakblik.
  8. Haal het pindakaasmengsel uit de koelkast. Vorm kleine bolletje met je handen en sla die plat. Leg op de blondie laag totdat deze op een gegeven moment helemaal bedekt is.
  9. Dek af met nog een blondie laag.
  10. Bak circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op het aanrecht en zet daarna minstens een uur in de koelkast om helemaal uit te harden.
Naar een recept van Paleo Running Momma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *