recept

Een pad thai vind je al op deze blog, maar een pad thai nog niet. Tot vandaag! Recent kreeg ik het boek 'Koken met Keukenliefde' van Annemiek Verweij. Annemiek is ongeveer tegelijk met mij begonnen met bloggen over eten en heeft inmiddels een van de populairste receptenblogs van Nederland: Keukenlie...

recept

Bulgogi bowl met bulgogi (Koreaans rundvlees), rijst en groente. Dat klinkt lekker toch? Helemaal als ik je vertel dat bulgogi heerlijk Koreaans gekruid rundvlees is wat normaal op een barbacue of bakplaat wordt gebakken. Laat je dan ook zeker niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Wat je krij...

recept

Limabonen zijn een misschien niet alledaags ingrediënt. Deze witte bonen zijn echter heel lekker om te gebruiken in een spread of salade. Ik kreeg onlangs het boek 'Feest' van Tony Kitous (de man achter Comptoir Libanais). Een heerlijk boek vol Midden-Oosterse, feestelijke gerechten. Ik heb al mete...

recept

Op zoek naar een lekker banh mi recept? Wij hebben een heerlijk Vietnamees broodje gemaakt en delen deze vandaag met je! De Vietnamese broodjes (banh mi) zijn baguettes met vlees of een vega topping, kruiden zoals munt en koriander en zoetzure groenten. Baguettes werden door de Fransen naar Vietnam ...

recept

Met de warme dagen van afgelopen zomer heb ik heel veel lekkere salades gegeten. Bijvoorbeeld deze Vietnamese salade op basis van noodles. Heerlijk licht en vol van smaak door de kruiden en de dressing! De Vietnamese keuken kenmerkt zich door de frisse, lichte smaken en die komen hier dan ook perfec...

recept

Ben je ook dol op vijgen? Het seizoen duurt helaas kort, maar zodra ze er weer zijn, ben ik erbij. Mijn ouders hebben in de tuin gelukkig ook een vijgenboom en met de tropische temperaturen dit jaar, lijkt deze het wel heel goed te doen. Vijgen geitenkaas: een klassieke combinatie Een klassieke co...

recept

Romig, luchtig, fris, dat is onze citroen cheesecake mousse. Een heerlijk dessert voor zomeravonden met de frisse smaak van citroen en luchtige slagroom. Voor de bodem kun je de koekjes kiezen die je zelf lekker vindt. Zelf vond ik ginger nuts heel goed passen bij de citroen. Maar je kunt ook kiezen...

recept

Koude komkommersoep is eigenlijk een soort gazpacho op basis van komkommer in plaats van tomaat. Een heerlijk verkoelende en makkelijke soep. Ideaal als bij- of voorgerecht op warme dagen.

recept

Hotdogs en zomer. Wat mij betreft een perfecte combinatie. Worstjes van de barbecue of uit de pan. Culinair verantwoord of juist helemaal niet. Met een hotdog kun je eigenlijk alle kanten op. Al eerder maakte ik een New York style hotdog en een Mexicaanse hotdog. Hotdog broodjes, worst en toppings ...

recept

Pfoe, wat warm hè? Hou je het nog een beetje vol? Een van de voordelen van het warme weer: ijs eten. Met dit ijs is het helemaal genieten geblazen, want het is 'gezond ijs'. Nouja, het is een gezondere variant op regulier ijs. Door de bananen in te vriezen, heb je een mooie basis voor ijs. Je voegt...

recept

Ik kan maar geen genoeg krijgen van salades! Waarschijnlijk niet gek met deze temperaturen..... Vandaag een traditionele Spaanse salade: octopus salade. In Spanje heb je deze vast weleens op het menu zien staan als de 'ensalada de pulpo'. Misschien heb je hem zelfs weleens gegeten. Het is een frisse...

recept

Heb je ze al in de winkels gespot? Die schattige bolcourgettes? Ineens liggen ze overal en dat komt goed uit, want zo kon ik gevulde bolcourgette maken met Hollandse garnalen! Ik maakte al eerder gewone gevulde courgette met tonijn bijvoorbeeld. Vrolijk gevulde bolcourgettes Op de een of andere ma...

recept

Een van de meest klassieke salades uit de Italiaanse keuken: salade caprese. Deze salade heeft zelfs de kleuren van de Italiaanse vlag: rode tomaten, witte mozzarella en groene basilicum. Een hele simpele, maar o zo lekkere salade. Met een vleugje extra vergine olijfolie is het echt genieten van 'la...

recept

Een aardbeien smoothie maken is echt hartstikke makkelijk! Ik kan het bijna niet eens een recept noemen. Zoals je ziet, is het letterlijk 1 stap. Is dat makkelijk of is dat makkelijk :-)? Aardbeien smoothie met een twist Ik maakte een aardbeien smoothie met een kleine twist: ik voegde er wat vanil...

recept

Zomervakantie en zoals beloofd, staat ook myfoodblog deze weken in het teken van vakantie! Deze shakshuka met falafel brengt je naar het Midden-Oosten. Tel Aviv om precies te zijn. Het is een plek die nog altijd heel hoog op ons verlanglijstje staat en niet alleen vanwege het bijzonder lekkere eten....

recept

Vakantietijd! En daarom deel ik de komende weken de allerlekkerste vakantierecepten. Recepten die je kunt maken op vakantie, maar ook recepten die herinneringen oproepen aan jouw vakantie. Vandaag een heerlijk Spaans gerecht. De 'ajo blanco' vindt zijn oorsprong in Andalusië. Málaga om precies te ...

recept

Ik kan me niet herinneren dat het ooit in Nederland zo lang achter elkaar lekker weer was. We hebben gewoon eindelijk een échte zomer. De laatste paar weken had ik eigenlijk wel de tijd om aan mijn blog te werken, maar soms heb je wat minder inspiratie. Tel daar een warm zonnetje bij op. Dan is het...

recept

Op Netflix zag ik recent een zogenaamde Green Goddess pasta voorbijkomen. Een Green Goddess dressing bestaat al langer, maar deze Green Goddess pasta gooit het over een geheel nieuwe boeg. Door een basis van avocado te gebruiken, krijg je een superromige saus. De jalapeño peper en bosui zorgen voor...

recept

Ik kreeg een fles Orochata met daarbij een heerlijk recept voor Orochata roomijs.Het roomijs maakte ik niet, maar wel iets anders: een hele frisse substantie tussen granité en sneeuwvlokjes in.Orochata is een drank van Licor43 en is afgeleid van de Spaanse Horchata. Dit drankje wordt gemaakt va...

recept

Bibimbap is misschien wel een van de populairste en bekendste recepten uit Korea. Al eerder maakte ik een bibimbap variant met vlees. Dit keer was het de beurt aan een vegetarische variant. Voor de puristen onder ons ;-): ja, er hoort normaal rijst in én een saus op basis van Gochujang. Ik wilde va...

recept

"Ik dacht de afgelopen 30 jaar dat ik geen rabarber lustte", riep mijn moeder toen ze deze taart proefde. Daarmee is deze taart meer dan goedgekeurd. De licht zure smaak van de rabarber, de zoete amandelvulling en de romige, knapperige bodem maken het tot een fantastisch geheel.Voor de bodem heb...

recept

Deze Midden-Oosterse gehaktschotel was een toevalstreffer of een goed gelukte mislukking ;-).Ik had eigenlijk het idee om Donna Hay's Midden-Oosterse gehaktballen uit de oven te maken. Maar toen mijn gehaktballen niet zo stevig bleken, besloot ik er dan maar een gehaktschotel van de maken. Just ...

recept

Een recept van Anthony Bourdain ter nagedachtenis aan de vorige week overleden chef.Als je de shows van Anthony Bourdain weleens hebt gezien weet je dat hij ging voor echte smaken en eten met echte mensen. Soms bizar eten, zoals kogelvis (dodelijk wanneer niet goed klaargemaakt) en gefermenteerd...

recept

Een quesadilla recept met lekker veel pit en pulled chicken. Zoek je een lekker quesedilla recept wat je makkelijk zelf kunt maken? Probeer ons recept met pulled chicken, bosui en jalapeño pepers voor wat extra pit. Eventjes in het tostiapparaat en klaar is quese... ehh ..kees!Een quesedilla is...

recept

Een klassieke pastasalade pesto kan altijd! Het is een lekker lunchgerecht, bijgerecht of hoofdferecht. Neem de salade mee op picknick of serveer hem als bijgerecht bij de BBQ.Deze pastasalade is supermakkelijk om te maken. Het lekkerste is om de pesto zelf te maken. Daar geef ik je ook het rece...

recept

Afgelopen donderdag stelde ik op Instagram de vraag: willen jullie een zoet recept of een salade recept? Het antwoord, hoewel nipt, was ZOET! En dus trok ik mijn vrije vrijdag niet uit voor, maar zelfs 2 zoete recepten. Woehoe! Om te beginnen met het limoentaartje uit het boek Kleine Taartjes. Haar...

recept

Een heerlijke zomerse salade: salade met avocado, ei en kalkoenspekjes. Knapperige sla, het hartige van de kalkoenspekjes, een romige avocado dressing, zelfgemaakte croutons en een eitje. Die vind ik zelf het allerlekkerste als de dooier nét niet gestold is, maar dat is natuurlijk persoonlijk :-). ...

recept

Van alle 'junk food' is de pizza misschien wel mijn favoriet! Pizza tover ik dan ook af en toe op tafel, maar dan natuurlijk wel de ambachtelijke zelfgemaakte variant. Inclusief zelfgemaakte bodem. En als je dat eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer een kant-en-klare pizza.Dit keer ging ik voo...

recept

De eerste mooie, zomerse weken liggen achter ons en hopelijk volgen er nog veel meer! Salades zijn onlosmakelijk verbonden met zon, lente, zomer en lekker weer. Het is een perfect bijgerecht bij de barbecue, maar ook als hoofdgerecht is een goedgevulde salade heerlijk. Bovendien vaak lekker snel en ...

recept

Een heerlijk 'feel good recept'. Grote garnalen in een witte wijnsaus met peterselie, citroen en knoflook. Dat klinkt heel simpel. Ja, dat is het recept ook! Eet er bijvoorbeeld een simpele pasta met tomaatjes bij of een ciabatta brood met gepofte tomaat en een groene salade.De beste garnalen om...

recept

Misschien vroeg je je af waarom het zo rustig was op de blog de afgelopen week. Ik had eventjes vakantie. Vaak werk ik vooruit, maar nu is het er eigenlijk niet van gekomen en had ik er misschien zelfs geen zin in. Dat moet ook kunnen, toch :-)? Ik ben in ieder geval weer helemaal terug en vertel ju...

recept

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn weer een feit en we hebben meteen weer zin in salades! De vooruitzichten zien er goed uit, dus met een beetje mazzel kunnen we nog even van het lekkere weer genieten.Lekker weer is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de barbecue, dus dikke kans dat 'i...

recept

Er leek even geen einde te komen aan de winter, maar gelukkig, het zonnetje laat zich weer zien en de temperaturen lopen langzaam aan op. Dat betekent dat het weer tijd wordt voor lekkere salades. Deze salade op basis van krieltjes is supermakkelijk, maar o zo lekker! De makreel, gegrilde paprika en...

recept

Ik hoor je denken: "TLV?" TLV staat voor Tel Aviv, de hippe hotspot in het Midden-Oosten en tevens de naam van het nieuwe boek van Jigal Krant, culinair journalist. Jigal woont deels in Amsterdam, deels in Tel Aviv. Ik keek al een aantal weken uit naar het verschijnen van dit boek als liefhebber van...

recept

'Nem cuốn', 'Bánh tráng cuốn', of 'Gỏi cuốn', oftewel spring rolls. Een lekker licht gerecht gemaakt van rijstvellen en gevuld met van alles. Als je de spring rolls bij een Vietnamees restaurant bestelt krijg je vaak een houder met rijstvellen, waar je de vellen ook vochtig in kunt maken e...