Chocoladeijs met een vleugje sinaasappel

  • voor 10 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een paar maanden geleden ontdekten we het allerlekkerste ijstentje ooit. In Alicante, Spanje. Een tiental smaken, maar de smaken die ze hadden waren heerlijk. Puur, niet te zoet en een perfecte textuur. Een van onze favorieten was hun (vegan) sinaasappel chocoladeijs. Een volle, pure chocoladesmaak voor de liefhebbers van pure chocolade. Afgemaakt met een vleugje sinaasappel.

Met de ijsmachine

Datzelfde lekkere ijs wilde ik natuurlijk thuis ook eens proberen te maken. Alicante is nou eenmaal niet om de hoek ;-). Ik denk dat dit ijs aardig in de buurt komt. Je ziet: je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Daarnaast kun je het beste een ijsmachine gebruiken. Dit zorgt voor een perfecte romige textuur, zonder ijskristallen. Van Magimix kreeg ik hun Gelato Expert, dus die gebruikte ik voor het sinaasappel chocoladeijs.

Chocolade met sinaasappel

Houd je niet van deze combinatie? Dan kun je de sinaasappeleest achterwege laten en de sap vervangen door water. Je kunt ook een andere combinatie maken. Framboos en chocolade is bijvoorbeeld ook echt goud samen! Ik heb het recept ook met sinaasappelextract geprobeerd i.p.v. sinaasappelsap, maar dan vind ik de sinaasappel te overheersend worden. Juist in deze combinatie is het perfect in balans.

Alle ijsrecepten

Serveer in een hoorntje of een mooi kommetje. Maak eventueel af met extra zest en/of chocoladesaus voor de ultieme traktatie! Wil je nog meer lekker ijs maken? Neem vooral een kijkje op de pagina met alle ijsrecepten!

Chocoladeijs met een vleugje sinaasappel

Chocoladeijs met een vleugje sinaasappel

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 10 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 475 ml water
  • 50 ml vers sinaasappelsap
  • 200 gram kristalsuiker
  • 75 gram cacaopoeder
  • Zest van 1 biologische sinaasappel

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng in de steelpan de cacao, suiker, water en sinaasappelsap.
  2. Zet op laag vuur en roer goed door totdat de suiker helemaal is opgelost.
  3. Schenk het nu over in bijvoorbeeld een grote maatbeker en laat deze afkoelen. Roer de sinaasappeleest er doorheen. Zet vervolgens minimaal 20 minuten in de koelkast om goed koud te laten worden.
  4. Koel intussen je ijsmachine voor zodat deze zometeen goed koud is. Dit is belangrijk als je wil dat je ijs goed opstijft.
  5. Giet het mengsel in je ijsmachine en zet op de 'schepijs' stand. Laat de machine 20-30 minuten draaien, totdat het mooi massief ijs is.
  6. Schep het ijs in een diepvriesbak of serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *