Aardbeienijs maken met de ijsmachine (met stukjes witte chocolade)

  • voor 8 personen
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Als het hartje zomer is, is er niets verfrissender dan een kommetje romig, zelfgemaakt aardbeienijs. En als je op zoek bent naar een manier om je ijsbereiding naar een hoger niveau te tillen, is een ijsmachine de perfecte aanwinst voor je keuken.

In dit artikel ontdek je hoe je je eigen heerlijke aardbeienijs kunt maken met een verrukkelijke swirl van aardbeien en witte chocolade. Laat je verleiden door de zoete smaken van dit ambachtelijke ijs en geniet van de ultieme zomerse traktatie.

1001 smaken

Hoewel er talloze ijssmaken in de winkel verkrijgbaar zijn, is er iets bijzonders aan het maken van je eigen ijs. Het begint allemaal met het kiezen van de beste ingrediënten en het combineren van smaken naar jouw smaak. Bij zelfgemaakt ijs kun je de zoetheid, textuur en hoeveelheid mix-ins aanpassen, waardoor je unieke en persoonlijke creaties kunt maken.

Aardbeienijs met witte chocolade

Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt er wel ijs van maken! Vandaag dus aardbeienijs met een aardbeiensaus en stukken witte chocolade. De frisse aardbeien en de zoete witte chocolade zijn perfect samen!

Een ijsmachine: de sleutel tot perfect ijs

Om de allerbeste kwaliteit ijs te bereiden, is een ijsmachine essentieel. Het gebruik van een ijsmachine zorgt voor een gelijkmatige bevriezing en helpt om lucht in het ijs te kloppen, waardoor het heerlijk romig wordt. Hierdoor krijg je een veel betere textuur dan wanneer je het ijs met de hand zou roeren.

Een ander voordeel van een ijsmachine is dat het proces veel sneller verloopt dan wanneer je het ijs handmatig bevriest. Terwijl handgemaakt ijs meerdere keren moet worden geroerd tijdens het bevriezingsproces om ijskristallen te voorkomen, doet een ijsmachine al het werk voor je. Dit betekent minder gedoe en meer tijd om van je ijs te genieten! Ik kreeg overigens de Magimix Gelato Expert van Magimix. Dat is dan ook de ijsmachine die ik heb gebruikt voor dit ijs.

Zelfgemaakt aardbeienijs met een swirl van aardbei en witte chocolade maak je zo:

Aardbeienijs maken met de ijsmachine (met stukjes witte chocolade)

Aardbeienijs maken met de ijsmachine (met stukjes witte chocolade)

  • Totale benodigde tijd50 minuten
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • basisijs:
  • 350 ml aardbei gepureerd
  • 100 g kristalsuiker
  • Sap van 1 citroen
  • 240 ml slagroom
  • 120 ml volle melk
  • extra:
  • 200 ml aardbei gepureerd + 50 gram kristalsuiker
  • 50 g witte chocolade

Benodigdheden

  • ijsmachine
  • mengkom x 2
  • blender of staafmixer

Instructies

Stap 1: Aardbeienpuree maken
  1. Was de aardbeien goed en verwijder de kroontjes. Snijd ze in grove stukken.
  2. Plaats de gesneden aardbeien in een blender of keukenmachine en pureer ze tot een gladde massa. Verdeel de aardbeienpuree in 2 kommen. 350 ml voor het ijs zelf en 200 ml voor de swirl. Voeg aan de 200 ml 50 gram kristalsuiker toe.
Stap 2: Basis ijsmengsel bereiden
  1. In een aparte kom combineer je de gepureerde aardbei, suiker, citroensap, slagroom en volle melk.
  2. Roer het mengsel goed door totdat de suiker volledig is opgelost. Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast om het goed te koelen.
Stap 3: IJs maken met de ijsmachine
  1. Koel zo nodig je ijsmachine voor.
  2. Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en zet deze op 'schepijs' setting. Laat gedurende 20-30 minuten draaien (of totdat je machine aangeeft dat het ijs klaar is.).
Stap 4: Swirl van aardbei en witte chocolade toevoegen
  1. Wanneer het ijs bijna klaar is volgens de ijsmachine-instructies, voeg je de grof gehakte witte chocolade toe.
  2. Laat de ijsmachine nog even draaien, zodat de witte chocolade goed door het ijs wordt verdeeld.
  3. Haal het aardbeienijs uit de ijsmachine en schep het in een luchtdichte container.
  4. Voeg nu lepels aardbeienpuree toe aan het ijs en gebruik een mes om voorzichtig swirls te creëren.
  5. Sluit de container goed af en laat het ijs nog enkele uren in de vriezer opstijven.
Geniet van je Huisgemaakte Verwennerij Nu je je eigen aardbeienijs met een verrukkelijke swirl van aardbeien en witte chocolade hebt gemaakt, is het tijd om te genieten van je ambachtelijke creatie. Schep het ijs in kommetjes, voeg eventueel nog wat verse aardbeien toe ter decoratie, en laat jezelf en je gasten verwennen door de heerlijke smaken en romige textuur. Of het nu een zomerse barbecue, een verjaardagsfeestje of gewoon een verwenmomentje is, zelfgemaakt aardbeienijs zal ongetwijfeld een hit zijn. Met een ijsmachine bij de hand wordt het hele proces een fluitje van een cent, waardoor je vaker kunt genieten van je favoriete ijssmaken en zelfs je eigen unieke creaties kunt bedenken. Dus, doe je schort om, haal de aardbeien en witte chocolade tevoorschijn en begin aan je ijsavontuur! Recept i.s.m. Magimix

2 reacties op “Aardbeienijs maken met de ijsmachine (met stukjes witte chocolade)

  • Erik van Stek

    Leuk recept, wat anders dan anders vanwege de extra swirl en chocolade. Ik ga het maken voor de kerstdagen. Wel vroeg ik me af wat de reden is dat eigelen ontbreken in het recept, meestal is dat een standaard ingrediënt van roomijsbereidingen?

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Erik, excuses voor de late reactie. Ik weet niet of je er nog wat aan hebt :-). Met eigelen wordt het nog romiger dus dit kun je optioneel zeker toevoegen. Zelf heb ik dat niet gedaan vanwege zwangerschap.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *