Tuna melt gevulde paprika

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Soms eet je iets en denk je meteen "dit moet ik thuis ook maken!". De tuna melt paprika van Crisp was er zo 1. Ik had hem al een aantal keer besteld en besloot de ingrediënten te checken om zo zelf deze gezonde gevulde paprika te kunnen maken. Deze paprika is superlekker, eiwitrijk, glutenvrij en laag in koolhydraten.

De vullingbasis is tonijn, maar stiekem zit er ook veel bloemkool in om het lekker gezond en vitaminerijk te maken. Dat betekent dat het ook een succesnummer is voor kinderen met al die verstopte groenten! Kortom een diner die smaakt als echt comfort food, maar toch gezond is.

Gezonde gevulde paprika

Laten we het hebben over de voordelen van paprika. Paprika zit boordevol voedingsstoffen. Het is een uitstekende bron van vitamine C. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem. Bovendien bevat paprika antioxidanten zoals bètacaroteen en bioflavonoïden, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Een feestje op je bord en ook nog gezond dus, die paprika.

Bloemkool

Dan hebben we bloemkool, een veelzijdige groente die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Bloemkool zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine K, foliumzuur en vezels. Het is ook een geweldige bron van antioxidanten en fytonutriënten, die bescherming bieden tegen schadelijke vrije radicalen en ontstekingen verminderen. Bovendien is bloemkool koolhydraatarm en kan het een nuttige toevoeging zijn aan een koolhydraatarm dieet voor gewichtsverlies en bloedsuikerbeheersing.

Wat is een Tuna Melt?

Een Tuna Melt is een heerlijk gerecht dat bestaat uit tonijn, gesmolten kaas en vaak mayonaise, geserveerd op brood en gegrild tot knapperigheid. Het is een favoriet onder liefhebbers van hartige gerechten vanwege de rijke smaak en smeuïge textuur.

Door paprika en bloemkool toe te voegen aan een klassieke Tuna Melt, verhoog je niet alleen de voedingswaarde van het gerecht, maar voeg je ook extra smaak en textuur toe. De zoete paprika vormt een perfecte aanvulling op de hartige tonijn en gesmolten kaas, terwijl de knapperige bloemkool extra bite geeft. De romige kaas maakt het helemaal af. En, als je van pit houdt zit je met de jalapeno gebakken!

Tuna melt gevulde paprika

Tuna melt gevulde paprika

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: eiwitrijke-recepten in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 paprika's
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl gedroogde bieslook
  • 1 rode ui (fijn gesnipperd)
  • 1 jalapeno peper (in dunne ringen gesneden)
  • 160 gram tonijnmoot uit blik (in water)
  • 100 gram geraspte cheddarkaas

Benodigdheden

  • bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op de bakplaat en bak ze 20 minuten. Maak intussen de vulling.
  3. Zet een steelpan op het vuur en voeg de bloemkoolrijst en de tomatenpuree toe. Roer goed door en voeg dan de mosterd, bieslook en tonijn toe (zonder water).
  4. Haal de paprikahelften uit de oven en vul met het tonijnmengsel. Maak af met geraspte kaas en jalapeno peper ringen. Draai de oven op 160 C en verwarm nog 5 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *