Vegetarisch gevulde puntpaprika’s met artisjok en feta

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gevulde puntpaprika's zijn superlekker, makkelijk en snel te maken. Er zijn veel soorten vulling. Gehakt is bijvoorbeeld een klassieker. Deze gevulde puntpaprika's echter, zijn helemaal vegetarisch en zijn gemaakt naar een recept uit De Bakplaat, het verzamelwerk van Rukmini Iyer.

Ik heb diverse van haar boeken en al haar boeken kenmerken zich doordat ze alles op 1 bakplaat maakt. In haar nieuwste kookboek zijn haar lekkerste recepten verzameld. Ik kan je vertellen: er staat enorm veel lekkers in. We hebben dan ook al diverse dingen uit het boek gemaakt, waaronder deze gevulde paprika's.

Door het gebruik van ingrediënten is het recept helemaal in balans. Het broodkruim zorgt voor een lekker knapperige touch, de feta voor wat ziltige, de citroen voor een zuurtje en de paprika's zelf voor wat zoet.

Aanpassen aan dieetwensen is heel eenvoudig! Gebruik glutenvrij paneermeel of broodkruim voor een glutenvrije variant (kun je dit niet vinden? Verkruimel dan glutenvrije crackers). Gebruik plantaardige feta kaas voor een plantaardig alternatief.

Ben je op zoek naar nog meer lekkere gevulde groenterecepten? Wat dacht je van:

 

Vegetarisch gevulde puntpaprika’s  met artisjok en feta

Vegetarisch gevulde puntpaprika’s met artisjok en feta

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 puntpaprika's
  • 200 gram artisjokharten
  • 100 gram feta
  • 4 el (glutenvrij) broodkruim
  • sap van 1 citroen
  • zest van 1 (biologische) citroen
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde dille
  • peper en zout
  • 2 takjes grof gehakte platte peterselie)

Benodigdheden

  • bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Halveer de paprika's en snijd de zaadlijsten eruit.
  3. Snijd de artisjokharten in grove stukken en verkruimel de feta.
  4. Meng in een kom broodkruim, olie, peper en zout, dille, feta, artisjokharten, citroensap en -zest.
  5. Leg de gehalveerde puntpaprika's met de open kant naar boven en vul ze met het mengsel. Maak ef met pompoenpitten en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Garneer als de paprika's uit de oven komen met de platte peterselie.
  7. Serveer met bijvoorbeeld rustiek brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *