Mont Blanc dessert (meringue, kastanje en slagroom)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Nog een lekker recept met kastanjepuree. Al eerder schreef ik alles over kastanjes, zelf kastanjepuree maken en alternatieven om te kopen. Ik raakte daardoor helemaal geïnspireerd en heb daarom nog een heerlijk en supersimpel dessert met kastanjes voor jullie gemaakt: het Mont Blanc dessert.

In essentie bestaat het dessert uit 3 onderdelen:

  • schuim/meringue
  • (gezoete) kastanjepuree
  • slagroom

Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Ik ging voor kant-en-klare meringues en kant-en-klare kastanjepuree. Als je zin hebt kun je natuurlijk ook je eigen meringue bakken en je eigen kastanjepuree maken.

De oorsprong van het Mont Blanc dessert

Zoals de naam doet vermoeden, komt dit toetje uit Frankrijk. Als je het maakt lijkt het een beetje op een besneeuwde berg, de Mont Blanc. Traditioneel gebruik je een aardappelpers of aardappelpureepers om de kastanjepuree op dunne sliertjes te laten lijken, maar het smaakt net zo lekker als je die niet gebruikt!

Het dessert is, ondanks de eenvoud, een feestje om te eten! Het krokante schuim, de zoete, maar aardse kastanje afgetopt met een romige laag slagroom. Klinkt goed, toch?

Mont Blanc dessert (meringue, kastanje en slagroom)

Mont Blanc dessert (meringue, kastanje en slagroom)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: eiwitrijke-recepten in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 meringues
  • 100 gram gezoete kastanjepuree
  • 150 ml vloeibare slagroom
  • 1 tl kristalsuiker
  • optioneel ter garnering: mini meringues

Benodigdheden

  • handmixer of standmixer
  • aardappelpers (optioneel)

Instructies

  1. Klop de slagroom met de suiker stijf in de standmixer of met de handmixer.
  2. Leg op elk van de borden 1 meringue.
  3. Verdeel hier de kastanjepuree op. Je kunt voor een luchtige textuur een aardappelpers gebruiken. Je kunt ook de kastanjepuree direct op de schuimpjes verdelen met een lepel of tube.
  4. Maak af met de geslagen room.
  5. Optioneel garneer je elk van de Mont Blancs met een mini meringue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *