Meringue nestjes met lemon curd voor Pasen

  • voor 20 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd1 uur en 50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hoe leuk zijn deze meringue nestjes met lemon curd voor op je paastafel dit jaar? Een echte eyecatcher en bovendien heel lekker. Je versiert de meringue nestjes met je favoriete paassnoepjes of bijvoorbeeld met een verse, zelfgemaakte lemon curd, zoals ik deed!

Onmisbaar op je paasbrunch

Meringue nestjes maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt slechts drie ingrediënten nodig: stijf geslagen eiwitten, wat suiker en wijnsteenbakpoeder voor de versteviging. Dat maakt deze lekkernij extra onmisbaar op je paasbrunch.

Wel is het belangrijk dat je kom en garde vetvrij zijn, zodat je er zeker van bent dat je meringue goed opstijft. Nadat je beiden goed hebt schoongemaakt, wrijf je er een halve citroen langs om het echt vetvrij te krijgen. En, nog een tip: om ervoor te zorgen dat je bakpapier niet verschuift, doe je in elk van de 4 hoeken (aan de onderkant van het papier) een beetje van het beslag.

Voor de meringues is dit aan te raden, maar eel andere dingen, zoals koekjes, kun je rechtstreeks op de baking tray van Tala gebruiken door de non-stick laag.

bakpapier vastzetten

Zelfgemaakte lemon curd

Om de meringue nestjes een éxtra speciaal tintje te geven gebruik ik een zelfgemaakte lemon curd. Er gaat niets boven een simpele, frisse, zelfgemaakte lemon curd. Je kunt het dus gebruiken als meringue vulling, maar past ook perfect op toast, scones, warme beboterde crêpes of door je ijsje.

Tala Performance producten

Om de meringue te maken gebruik ik de Tala Performance baking tray en de herbruikbare spuitzak met mondjes van Tala. Dit Britse kwaliteitsmerk is sinds kort ook in Nederland te koop. Heel fijn, want het merk is echt een must voor de bakliefhebber:

  • Gemaakt van zware kwaliteit staal (producten zijn van andere kwaliteit dan de gemiddelde bakvormen)
  • Je kunt ze heel gemakkelijk schoonmaken (en zelfs in de vaatwasser doen!)
  • Alle bakvormen zijn BPA- en PFOA-vrij

Deze baking tray vind ik heel fijn door zijn formaat (past precies in een standaard maat oven). Daarnaast is het goede zware kwaliteit en gaat het superlang mee. Bovendien vind ik het zelf belangrijk dat er geen BPA in zit. Heel multifunctioneel en ik gebruik hem voor koekjes, granola, maar ook voor bijvoorbeeld het bakken van groentegerechten (of plaattaarten).

Op het moment dat ik dit schrijf liggen de Tala Performance producten bij de grotere Albert Heijn winkels, dus ga vooral kijken! Ik kan niet meer zonder. Voor meer informatie en inspiratie kun je een kijkje nemen op onder andere de Instagram-pagina van Tala of de Tala website.

Paasbrunch recepten

Met Pasen voor de deur is het weer tijd voor heerlijke brunch recepten. Naast deze meringue nestjes met lemon curd heb ik nog 20 ideeën voor een lekkere paasbrunch. Wat staat er bij jou op tafel tijdens de paasdagen?

Meringue nestjes met lemon curd voor Pasen

Meringue nestjes met lemon curd voor Pasen

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd1 uur en 50 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 20 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 eiwitten (medium-large eieren)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1/4 tl wijnsteenbakpoeder
  • 3 el lemon curd (zelf gemaakt of kant-en-klaar)
  • optioneel: dragee eitjes

Benodigdheden

  • Tala Performance baking tray bekleed met bakpapier
  • Spuitzak met stervormig spuitmondje
  • Keukenmachine met garde of handmixer

Instructies

paas meringue zelf maken
  1. Verwarm de oven op 110 C.
  2. Zorg dat de kom en garde vetvrij zijn (zie intro). Splits de eieren, voor dit recept gebruiken we enkel de eiwitten.
  3. Klop de eiwitten op tot ze stijf zijn. Voeg dan de wijnsteenbakpoeder toe en beetje bij beetje de suiker tot je glanzende zachte pieken ziet. Het eiwit moet helemaal stijf zijn.
  4. Doe het beslag in de spuitzak en spuit de nestjes. Dit doe je als volgt: spuit een rondje en maak daar een opstaande rand op. Een truc zodat het papier vast ligt is om in elke hoek aan de onderkant wat beslag te spuiten zodat het papier aan de bakplaat plakt.
  5. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak 1 uur. Laat de bakplaat vervolgens een half uur in de oven staan (die staat dan uit).
  6. Haal de nestjes uit de oven en laat ze verder afkoelen. Vul met lemon curd en top met de eitjes. Deze laatste stappen doe je net voor serveren zodat de nestjes krokant blijven.
Advertorial - i.s.m. Tala

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *