20 ideeën voor een lekkere paasbrunch

My Food Blog
20 ideeën voor een lekkere paasbrunch

Pasen 2021

Het is weer bijna Pasen en dat betekent gezelligheid en héél veel lekker eten. En omdat we dit jaar niet zo veel uitstapjes kunnen maken, zullen we het thuis extra leuk moeten maken. Tegenwoordig is er van alles in de supermarkten te koop voor Pasen, maar ikzelf vind het juist leuk om zelf aan de slag te gaan. Het liefst maak ik dan ook elk jaar iets nieuws! Omdat het Paasweekend nadert, ging ik op zoek naar ideeën voor een lekkere paasbrunch om ook dit jaar weer heerlijke dingen op tafel te kunnen zetten.

De basis van een paasbrunch

De basis van mijn paasbrunch bestaat uit verse sap zoals jus d’orange of smoothies, thee, koffie, brood, een gekookt ei, croissantjes en diverse belegsoorten. Daarbij zet ik ik natuurlijk nog wat specialere dingen op tafel. Hieronder lees je de 20 lekkerste ideeën voor een paasbrunch.

De lekkerste ideeën voor een paasbrunch

Glutenvrije hot cross buns – Hot cross buns zijn zoete broodjes die in Engelstalige delen van de wereld met Pasen worden gegeten. De broodjes zijn licht kruidig en rijkelijk gevuld met rozijnen, krenten en soms ook gedroogd fruit. Als ze net uit de oven komen, bestrijk je ze met abrikozenjam zodat ze mooi gaan glanzen en die kenmerkende zoete smaak krijgen.

Italiaanse paasbroodjes (vlechtbroodjes) – Traditioneel wordt dit brood in Italië met Pasen gegeten. Het gevlochten broodje heeft een ei in het midden. Deze doe je rauw in zijn geheel in het midden van het broodje en door de oven wordt het ei dan gegaard. Héél lekker én speciaal!

Advocaat volgens oma’s recept – Het ultieme drankje voor een Paasbrunch. Advocaat in zo’n klein glaasje met een toefje slagroom. Bij mij roept dit drankje een nostalgisch gevoel op. Wat is nou leuker dan een recept wat generatie op generatie wordt doorgegeven? 

Gezondere mini quiches – Op zoek naar iets hartigs? Probeer dan deze overheerlijke mini quiches met broccoli en bosui. Ze zijn makkelijk te maken én snel klaar!

Brood met gepocheerde eieren en hollandaisesaus – Dit brood met spinazie, avocado, gepocheerde eieren, saus en een takje bieslook is een hele fijne paas tip. Lekker met een sapje of een theetje als stevige basis om daarna eitjes te gaan zoeken!

Courgette feta muffins – Deze hartige muffins zien er niet alleen heel leuk uit, maar zijn ook nog eens hartstikke lekker. De combinatie komijn, feta en courgette is verrassend en zorgt voor een bijzondere smaak. 

Scones met lemon curd, jam en clotted cream – Zoetekauwen opgelet! Houd jij van zoete gerechten? Dan zijn deze heerlijke scones onmisbaar bij jouw paasbrunch.

Paasbroodjes met paaseitjes – Als je deze paasbrunch iets bijzonders op tafel wil zetten, probeer dan eens deze paasbroodjes. Zachte zoete broodjes met een vleugje advocaat, frisse sinaasappel en paaseitjes. Je moet eventjes het geduld hebben om ze te laten rijzen, maar daarna heb je een groots resultaat. De sinaasappel en chocolade zijn altijd een topcombinatie en proef je erg goed in dit gerecht

Wentelteefjes taartjes met blauwe bessen en lemon curd – Wentelteefjes! Wie houdt er niet van? Vorig jaar maakte Judith speciaal voor Pasen een extra fijn ontbijt van wentelteefjes: een heerlijk ‘taartje’ van wentelteefjes besmeerd met lemon curd. Afgemaakt met blauwe bessen en kokos variatie. Perfect om het paasweekend mee in te luiden. 

Speciale gevulde eieren – Pasen en eieren zijn een gouden combinatie. En met het aankomende paasweekend is het dan ook super leuk om iets met eieren te doen! Dit recept voor gevulde eieren is dan ook onmisbaar!

Paasei-wafels met gebakken eitje – Zei iemand daar wafels? Hoe lekker! En het ziet er ook nog eens superleuk tussen de andere paasgerechtjes!

Zweedse kardemombroodjes – Deze Zweedse kardemombroodjes zijn zoet, zacht en knapperig tegelijk. Ideaal voor bij jouw paasbrunch!

Bagel gerookte zalm, roomkaas en kappertjes – Hmmm…. bagels. Die heerlijke rondje broodjes met een gat erin. Ze lijken net op donuts, maar dan hartig! De combinatie van zalm met roomkaas is overheerlijk en niet te missen op de perfecte paasbrunch.

Paashaasjes van spek en ei – Tover jouw spiegeleieren om tot paashaasjes. Wil je weten hoe? Dat lees je in dit recept.

Paasstol – Heb jij zin om te bakken? Probeer dan deze paasstol. Deze is gevuld met noten en spijs. Heerlijk!

Sushibrood – Sushilovers opgelet! Dit is hét recept voor jouw paasbrunch. Bij het maken van dit sushibrood gebruikte ze brood in plaats van rijst voor deze ‘sushisandwiches’. Smullen maar.

Rozijnenbroodjes met kaneelsuiker – Deze heerlijke zoete rozijnenbroodjes zijn lekker luchtig door het bladerdeeg! En ze smaken net zo lekker als bij de bakker.

Babka met chocolade en hazelnoten – Met dit heerlijk lichte, zoete chocoladebrood verwen je jouw gasten sowieso!

Truffel-eiersalade met avocado – Wil jij echt iets speciaals voor op brood? Deze truffel-eiersalade met avocado is een echte delicatesse. Na het proeven van deze luxe eiersalade, zal je niets anders meer willen.

Snelle honingsbroodjes met kaneel en hazelnoten – Door croissantjesdeeg te gebruiken in combinatie met honing en hazelnoten krijg je deze toppers van honingsbroodjes. Ze zijn niet alleen super lekker, maar ook nog eens super snel klaar.

American pancakes met blauwe bessen en ahornsiroop – Dit recept is voor de pancakelovers onder ons! Door ze te combineren met blauwe bessen en ahornsiroop wordt het een ware smaaksensatie.

Heb jij nog tips of recepten voor een lekkere paasbrunch? Laat het weten in de reacties!

Hi, ik ben Esmee. Ik ben student Voeding & Diëtetiek en ik houd van gezond eten, koken, bakken, sporten, creatief bezig zijn en reizen. De komende tijd zullen er interessante artikelen over voedingsgerelateerde onderwerpen verschijnen op de blog. Ook zal ik gaan helpen met receptonwikkeling en bereken ik alle voedingswaardes van de recepten op de blog. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *