Wentelteefjes taartjes met blauwe bessen en lemon curd

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Wentelteefjes taartjes met blauwe bessen en lemon curd

Wentelteefjes zijn wat mij betreft een ultiem verwenontbijt. Echt zo'n ontbijt voor een lazy Sunday. Of voor het paasweekend ;-). Wist je dat wentelteefjes van oudsher juist bedoeld zijn om oude brood op te maken? Dat is ook het leuke: met oud brood werkt het maken van wentelteefjes echt het beste. Het droogt namelijk een beetje uit, waardoor het minder slap wordt van het beslag én het neemt het vocht beter op. Wat je voor ultieme luxe kunt doen, is brioche brood of zelfs paasstol gebruiken. Extra genieten!

Paas taartjes

Speciaal voor Pasen maakte ik een extra fijn ontbijt van wentelteefjes: een heerlijk ‘taartje’ van wentelteefjes besmeerd met lemon curd. Afgemaakt met blauwe bessen en kokos variatie. Perfect om het paasweekend mee in te luiden. En dus ideaal om oud brood op te maken! Ik gebruikte lemon curd omdat dat voor mij echt bij Pasen hoort. Uiteraard kun je hier ook lekker in variëren. Gebruik bijvoorbeeld aardbeien jam en blauwe bessen, ook lekker.

Bakken van de wentelteefjes

Hou je niet van kokos of kun je het niet vinden? Dan kun je de wentelteefjes ook toppen met Griekse yoghurt. Bakken kun je, naast in kokosolie, doen in roomboter bijvoorbeeld. Hou er rekening mee dat dit een lager verbrandingspunt heeft. Voorkomen dat je roomboter aanbrandt is makkelijk:  doe eerst een klein beetje olie in de pan.

Pro tips voor de lekkerste wentelteefjes

Overigens heb ik aan het beslag geen suiker toegevoegd, omdat de lemon curd al zoet is. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan aan het beslag een eetlepel suiker toe. Pro tip: voor extra bruine en krokante wentelteefjes bak je de wentelteefjes nog enkele minuten in een op 200 C voorverwarmde oven. Ps. Zien hoe je dit lekkere recept maakt? Op donderdag 9 april om 12.00 laat ik op het Instagram kanaal van Eatertainment zien hoe je zelf dit weekend heerlijke wentelteefjestaartjes op tafel tovert.

Ingrediënten

  • 6 sneetjes
  • wit brood
  • 1
  • ei
  • 100 ml
  • melk
  • (of een plantaardige variant)
  • ½ tl
  • kaneel
  • 3 el
  • lemon curd
  • 150 gram
  • blauwe bessen
  • 100 gram
  • kokosvariatie
  • Kokosolie om in te bakken (of gebruik roomboter)

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Spatel
  • Diepe kom of schaal
  • Garde
  • Vork
  • 2 grote borden
  • Serveerring of uitsteekvorm

Instructies

  1. Steek met een uitsteker of serveerring 6 rondjes uit het brood (wat je overhoudt kun je overigens gebruiken als paneermeel voor een ander gerecht).
  2. Kluts het ei en voeg de melk toe. Breng op smaak met de kaneel.
  3. Haal elk broodrondje circa 20 seconde door het mengsel (10 seconde aan elke kant). Leg ze daarna op een bord.
  4. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier de olie (of boter) in.
  5. Bak de broodrondjes circa 2 minuten aan elke kant of totdat het licht begint te verkleuren. Wil je dat de wentelteefjes extra bruin en lekker knapperig worden? Bak ze dan nog enkele minuten op 200 C af in de oven nadat je ze in de pan hebt gebakken.
  6. Nu gaan we de taartjes bouwen: begin met een wentelteefje. Bestrijk met wat lemoncurd en strooi hier blauwe bessen overheen. Leg hier een wentelteefje op en bestrijk nogmaals met lemoncurd en blauwe bessen. Dek af met een laatste wentelteefje en top met kokosvariatie (of yoghurt), lemon curd en blauwe bessen. Smullen maar!
Dit recept ontwikkelde ik voor Eatertainment.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *