3 heerlijke variaties op klassieke gevulde eieren

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een ei hoort erbij. Waarbij? Paasei! Pasen en eieren zijn een gouden combinatie. En met het aankomende paasweekend wilde ik dan ook graag iets met eieren doen. Pasen zal dit jaar wat anders zijn i.v.m. social dinstancing, maar we maken er maar het beste van. Wat dacht je van een digitale borrel of brunch? Als je nog wat inspiratie kunt gebruiken, moet je zeker even kijken naar mijn live video die ik zaterdag 11 april om 12.00 doe op het Instagram account van Eatertainment. Daar ga ik je namelijk stap voor stap laten zien hoe je deze gevulde eieren maakt.

Gevulde eieren 3 x anders

Gevulde eieren zijn best wel oldskool, maar ik besloot ze in een heel nieuw jasje te steken. 3 heerlijke verrassende smaken. Ideaal als borrelhapje bijvoorbeeld! De eerste smaak is een simpele guacamole. De tweede smaak is een zalmvulling. Cream cheese en zalm is een klassieke combi en ook gerookte zalm hoort voor mij bij Pasen. Tot slot hebben we een Grieks geïnspireerd eitje. Daarbij horen natuurlijk feta en olijven. Én kruiden als peterselie en dille. 3 heerlijke smaakbommetjes! Welk gevulde eitje ga jij maken of ga je gewoon lekker voor alledrie?

3 heerlijke variaties op klassieke gevulde eieren

3 heerlijke variaties op klassieke gevulde eieren

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Holy guacamole:
  • 4 eieren
  • 1 rijpe avocado
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • Sap van 1 limoen
  • Snufje zout naar smaak
  • Zalige zalm:
  • 4 eieren
  • 3 el cream cheese light
  • 2 el gerookte zalmsnippers
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl bieslook
  • Optioneel: 150 ml bietensap (vocht van verse bieten) en 3 el azijn
  • Grieks genieten:
  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise op yoghurtbasis
  • 1 el platte peterselie (fijngesneden)
  • 1 tl dille (vers)
  • 4 olijven (in kleine stukjes gesneden)
  • 1 el feta (verkruimeld)

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Mes
  • Spuitzak
  • Vork
  • Lepel
  • Kommetje

Instructies

Holy guacamole gevulde eieren

  1. Kook in 10 minuten de eieren hard.
  2. Laat ze schrikken onder stromend koud water en pel ze.
  3. Halveer de eieren en haal het eigeel uit de eieren. Spoel ze eventueel nog om zodat de eieren er netjes uitzien.
  4. Doe het eigeel in een kommetje.
  5. Halveer de avocado en schep de avocado uit de schil met een lepel. Voeg limoensap en knoflook toe en breng op smaak met zout. Prak tot een glad geheel. Tip`; vind je het niet glad genoeg? Voeg dan yoghurt toe.
  6. Schep met een lepel de vulling in een spuitzak.
  7. Spuit de halve eieren vol met het mengsel.
  8. Toppen met een ringetje rode peper.

Zalige zalm gevulde eieren

  1. Kook in 10 minuten de eieren hard.
  2. Laat ze schrikken onder stromend koud water en pel ze.
  3. Wil je dat je eieren een mooi roze randje hebben? Meng dan bietensap en azijn en laat hier de gepelde hele eieren 45 minuten in intrekken.
  4. Halveer de eieren en haal het eigeel uit de eieren. Spoel ze eventueel nog om zodat de eieren er netjes uitzien.
  5. Doe het eigeel in een kommetje. Meng met cream cheese, mosterd en prak tot een glad geheel. Knip of snijd de bieslook in kleine stukjes.
  6. Roer de zalmsnippers en bieslook er doorheen.
  7. Schep met een lepel de vulling in een spuitzak.
  8. Spuit de halve eieren vol met het mengsel.
  9. Toppen met extra bieslook.

Grieks genieten gevulde eieren

  1. Kook in 10 minuten de eieren hard.
  2. Laat ze schrikken onder stromend koud water en pel ze.
  3. Halveer de eieren en haal het eigeel uit de eieren. Spoel ze eventueel nog om zodat de eieren er netjes uitzien.
  4. Doe het eigeel in een kommetje. Meng met de feta, mayonaise, platte peterselie en dille en prak met een vork tot een egaal mengsel. Is het nog te kruimelig? Voeg dan extra mayonaise toe. Roer tot slot de olijven er doorheen.
  5. Schep met een lepel de vulling in een spuitzak.
  6. Spuit de halve eieren vol met het mengsel.
  7. Toppen met een plakje olijf.
Deze recepten ontwikkelde ik voor Eatertainment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *