Paasbroodjes met paaseitjes en een vleugje advocaat
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 8 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
Waar denk je aan bij Pasen? Eieren, advocaat, paaseitjes en paasbrunch zijn zomaar enkele dingen waar ik aan denk. En als je deze paasbrunch iets bijzonders op tafel wil zetten, denk dan eens aan deze paasbroodjes. Zachte zoete broodjes met een vleugje advocaat, frisse sinaasappel en paaseitjes. Perfect voor bij het ontbijt en het leuke is dat ze helemaal niet moeilijk te maken zijn! Je moet eventjes het geduld hebben om ze te laten rijzen, maar daarna heb je een groots resultaat. De sinaasappel en chocolade zijn altijd een topcombinatie en proef je erg goed in dit gerecht. De advocaat is een stuk subtieler en is met name merkbaar aan de briocheachtige structuur. Wil je het een sterkere advocaatsmaak meegeven? Serveer dan nog een kloddertje advocaat bij de broodjes als ze eenmaal klaar zijn.
Zacht & fluffy
Wat deze broodjes extra leuk en gezellig maakt, is dat je ze strak naast elkaar plaatst in een bakvorm bijvoorbeeld. Hierdoor blijft het brood super zacht en fluffy. Zelf gebruikte ik voor mijn paasbroodjes de 'Campagnard' van Le Creuset in de waanzinnig mooie kleur Caribbean Blue. Ook de andere mooie items op de foto kreeg ik van Le Creuset en daar ben ik superblij mee, want ik vind het altijd zo'n mooi en functioneel fijn merk. De Campagnard is in ieder geval op dit moment even mijn favoriete item in de keuken. Afgezien van zijn looks is het ook nog eens een heel fijne pan die je op vrijwel alle mogelijke manieren kunt inzetten. Benieuwd? Neem een kijkje op de website van Le Creuset.
Paasbroodjes met paaseitjes en een vleugje advocaat
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
Aanpassen porties:
voor 8 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- deeg:
- 500 gram witte tarwebloem
- 1/2 tl kristalsuiker
- 1/4 tl keukenzout
- 1 zakje gist (7 gram)
- 40 gram roomboter
- 1 ei
- 275 ml melk (+ 1 el om de broodjes te bestrijken)
- 1/4 tl kaneel
- zeste van 1 sinaasappel
- verder nodig:
- 75 gram (pure) paaseitjes
- 8 el advocaat
Benodigdheden
- deegroller (optioneel)
- keukenmachine (optioneel)
- bakvorm (vierkant of rond - circa 30 x 30 cm)
- kwastje
- scherp mes
Instructies
- Verwarm de melk. Zorg dat deze lauwwarm is en los hier de gist in op. Zet dit even apart.
- Meng in een grote kom bloem, suiker, kaneel en zout.
- Smelt de boter en zet dit even apart.
- Giet het gistmengsel bij de bloem.
- Giet ook de boter erbij en kneed met de deeghaak op je keukenmachine (of met de hand) tot een deeg. Voeg het ei en sinaasappelzest toe en kneed opnieuw. Is het deeg nu erg plakkerig? Voeg dan nog een el bloem toe. Het deeg zou gemakkelijk tot een deegbal te vormen moeten zijn.
- Vorm een bal van het deeg, doe deze weer in de kom en dek losjes af met een vochtige theedoek. Zet op een tochtvrije plek en laat 1 uur rijzen.
- Snijd intussen de helft van de paaseitjes grof. De andere helft snijd je wat fijner. Houd de 2 gescheiden.
- Verdeel het deeg in twee stukken. Bestuif je werkblad met bloem en rol met een deegroller je deeg uit. Je kunt dit ook zonder deegroller doen en het deeg met de hand pletten en uitrekken. Het hoeft niet megadun, ongeveer 0,5 centimeter. Zorg da
- Besmeer met de helft van de advocaat en de helft van de fijngesneden paaseitjes.
- Rol het deeg op tot een rol en snijd met een scherp mes 'plakjes' van circa 3 cm dik.
- Herhaal met de andere helft van het deeg.
- Verdeel nu alle broodjes over je bakvorm. Verdeel de grofgesneden paaseitjes hier overheen. Dek weer af met een vochtige theedoek en laat 45 minuten op een tochtvrije plek rijzen.
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Besmeer de bovenkant van de broodjes met een beetje melk en bak ze in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 298 | Calorieën uit vetten 78 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 25% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Het ziet er echt super smakelijk uit! Fijne week verder
Ahh, dankjewel :-). Goed geslaagd vond ik zelf ook!
Ik ben eigenlijk afgeleid door de prachtige kleur van Le Creuset.
Die paasbroodjes zijn overigens heerlijk.
Heb je ze al gemaakt? Wat super leuk zeg :-)! En ja, ook dol op de kleur van deze pan!