Gebakken camembert uit de oven (met gekarameliseerde pecannoten)

 • voor 6 personen
 • Kooktijd20 minuten
 • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze gebakken Camembert uit de oven heeft iets bijzonders.  Hij heeft namelijk een topping van gekarameliseerde pecannoten. Een heerlijke combi kan ik je vertellen, want zoet en hartig samen zijn episch. Zo was ik vroeger bijvoorbeeld dol op kwarkbollen van bakker Simon Meijssen met een plak kaas. Vaak werd ik daar voor gek verklaard, maar zoet en hartig samen zijn nou eenmaal een match made in heaven. Zo ook deze gebakken camembert met een topping van crunchy zoete pecannoten.

Koningin van de bitterbal

Dit lekkere en makkelijke borrelrecept vond ik trouwens op de site van Ilona, a.k.a. Koningin van de bitterballen, a.k.a. Worstenbrood en Wijn. Ik volg haar al een hele tijd op Instagram en zie dus ook altijd haar bijzondere bitterbalcreaties. Op Instagram kwam blogger Mandy & more met het idee om een nieuw soort foodblogswap te doen. Een met de hilarische naam #Swiepswapswoep. Daar móest ik wel aan mee doen en toen ik besloot mijn eigen draai te geven aan de Camembert met gezouten karamel pecans. In mijn recept heb ik het zout achterwege gelaten omdat de kaas zelf ook al zout bevat, maar voeg gerust wat zeezout toe als je dat lekker vindt!

Camembert op de borrelplank

Zoals je op de foto ziet, aten wij de Camembert als odnerdeel van een borrelplank. Dat vind ik altijd zo gezellig staan! Wat bijvoorbeeld lekker is op de borrelplank erbij zijn gepofte tomaatjes, vijgen, aardbeien, komkommer, maar ook dipjes. Wat dacht je van hummus, labneh of bieten spread? Toastjes en/of stokbrood maken het helemaal af!

Gebakken camembert uit de oven (met gekarameliseerde pecannoten)

Gebakken camembert uit de oven (met gekarameliseerde pecannoten)

Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 1 camembert kaas in de verpakking
 • 20 pecannoten
 • 3 el bruine suiker
 • 2 el honing
 • 2 el water
 • 2 el room

Benodigdheden

 • aluminiumfolie
 • steelpan

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 185 C (heteluchtoven).
 2. Haal de kaas uit de houten verpakking. Gooi de eventuele plasticfolie weg. Bekleed de houten verpakking van binnen met aluminiumfolie zodat de kaas niet in je oven gaat lekken.
 3. Bak de kaas gedurende 20 minuten (zonder deksel).
 4. Maak intussen de karamel.
 5. Meng in de steelpan de suiker en honing, voeg water toe en breng aan de kook. Laat 1 minuut bubbelen. Draai het vuur uit en giet voorzichtig de room erbij (let op: wees heel voorzichtig, want de karamel is kokend heet!!). Roer met een pollepel toe en voeg de pecannoten toe.
 6. Haal de kaas uit de oven en garneer met de karamel pecans.

2 reacties op “Gebakken camembert uit de oven (met gekarameliseerde pecannoten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *