Makkelijke & snelle bietenspread maken

  • voor 6 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Bietenspread is lekker om te eten op je brood of bij de borrel. Het is een heerlij en kleurrijk hapje waarmee je iedereen kunt verrassen. Door het gebruik van de komijn, citroen en feta zit de dip boordevol smaak. Tegelijkertijd is het supermakkelijk te maken. Je bent letterlijk in 5 minuten klaar. De gekookte bieten en alle ingrediënten doe je in een staafmixer en je bent klaar. Klinkt eenvoudig toch? Dat is het ook! Maak de bietenspread en bewaar deze enkele dagen in bijvoorbeeld een weckpot in de koelkast. Alhoewel ik me afvraag of 'ie dat redt ;-). Hij is namelijk zo lekker dat ie vast heel snel op is!

Rode bieten

Rode bieten zijn hier sowieso een favorietje. Ze zijn lang in het seizoen, makkelijk en veelzijdig. Bovendien zijn ze gezond. En als je voorgekookte bieten koopt, is het nog net wat eenvoudiger. Ik had al langer het idee om bietjes te gebruiken voor een lekkere Midden-Oosterse stijl spread en besloot er nu maar gewoon mee te experimenteren. Het eerste experiment was meteen gelukt, want deze bietenspread is echt perfect! Zacht, maar toch licht spicy, hij ziet er geweldig uit en doet het lekker op een stukje brood of een cracker als apetizer. Ben je ook zo'n fan van bietjes en klaar om eens te experimenteren? Naast deze bietenspread, heb ik bijvoorbeeld bietenbroodjes op de blog staan, of wat dacht je van een zalm-bietentartaar? Ook lekker en hier al jaren een klassieker zijn de bietenwafels. Dol op het toevoegen van extra groenten aan baksels :-).

Makkelijke & snelle bietenspread maken

Makkelijke & snelle bietenspread maken

Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram geraspte bietjes (kant-en-klaar te koop bij de supermarkt in het versschap)
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 citroen
  • 1/4 tl komijnzaad
  • 75 gram feta kaas

Benodigdheden

blender, staafmixer of hakmolen

Instructies

  1. Knijp de citroen uit, haal de schil van het teentje knoflook en doe dit met de overige ingrediënten in de blender, staafmixer of hakmolen.
  2. Pureer net zo lang totdat je een gladde massa krijgt. Serveer met verkruimelde feta.

17 reacties op “Makkelijke & snelle bietenspread maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *