Bieten spread

Bieten spread

Bietjes zijn hot en dat is niet gek, ze zijn nu immers in het seizoen. Ik had al langer het idee om bietjes te gebruiken voor een lekkere Midden-Oosterse stijl spread en besloot er nu maar gewoon mee te experimenteren. Het eerste experiment was meteen gelukt, want deze bietenspread is echt perfect! Zacht, maar toch licht spicy, hij ziet er geweldig uit en doet het lekker op een stukje brood of een cracker als apetizer.

Ingrediënten

  • 200 gram
  • geraspte bietjes
  • (kant-en-klaar te koop bij de supermarkt in het versschap)
  • 150 gram
  • Griekse yoghurt
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1/2
  • citroen
  • 1/4 tl
  • komijnzaad
  • 75 gram
  • feta
  • kaas

Benodigdheden

blender, staafmixer of hakmolen

Instructies

  1. Knijp de citroen uit, haal de schil van het teentje knoflook en doe dit met de overige ingrediënten in de blender, staafmixer of hakmolen.
  2. Pureer net zo lang totdat je een gladde massa krijgt. Serveer met verkruimelde feta.
23 mensen willen het maken
25 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

15 responses to “Bieten spread

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *