Frisse zalmtartaar met biet

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Frisse zalmtartaar met biet

Gesponsord - Over minder dan 3 maanden is het zover.... the big 3-0, oftewel: ik word 30. Slik. Best even een momentje. De eerste grijze haren zijn al gesignaleerd, de rimpels gelukkig nog niet ;-). Hoe ik het precies ga vieren moet ik nog even bedenken. In eerste instantie dacht ik, "ik ga het gewoon lekker niet vieren", maar hoe dichterbij het komt, hoe meer ik denk dat ik het dan maar misschien met een knallend feest moet inluiden. Want grijze haren betekenen vast ook extra wijsheid ;-). Wat dan natuurlijk ook leuk is, is nadenken over doelen die ik vóór of op mijn 30e wil behalen. Eén van de dingen is dat ik goed kan koken, maar mijn snijtechniek laat nog wat te wensen over. Thuis hebben we dan ook vaak een goede verdeling: Jerôme is van het mooie en fijne snijden, waardoor hij vaak de groenten snijdt terwijl ik ze verder bereid. Toch wil ik heel graag zelf beter leren snijden en toen ik op Radbag een té grappige snijplank voor de 'OCD chef' oftewel de neurotische chef die alles in gelijke grootte wil hebben. Omdat ik niet wilde wachten tot mijn verjaardag, bestelde ik de snijplank direct en ging ik aan de slag. Erg handig dat er lijntjes staan aangegeven met de juiste benaming. Zo weet ik precies hoe groot ik moet snijden voor bijvoorbeeld julienne of brunoise. En die lijntjes maken het net wat makkelijker om alle blokjes op gelijke grootte te krijgen. Omdat ik dit meteen in de praktijk wilde brengen, maakte ik een zalmtartaartje met bietjes. Alle blokjes perfect op gelijke grootte. Ik denk dat ik dat doel vóór mijn 31e verjaardag wel ga halen. En andere leuke verjaardagscadeaus die hoog op mijn lijstje staan? Een kruidentuin voor binnen en een cereal dispenser. Wat staat er op jouw verlanglijstje voor je verjaardag? zalmtartaar met biet en creme fraiche

Ingrediënten

  • 250 gram
  • verse rauwe zalm
  • 1/2 voorgekookte
  • biet
  • 2 el
  • crème fraîche
  • 1/2 tl
  • citroenrasp
  • 1 tl
  • verse bieslook
  • (in dunne ringen gesneden)
  • flinke snuf
  • zwarte peper
  • zeezout naar smaak

Benodigdheden

  • snijplank
  • scherp mes
  • kommetjes
  • serveerring (optioneel)

Instructies

biet snijden
  1. Snijd de zalm in kleine gelijke blokjes van ca. 0.5 x 0.5 centimeter en leg ze in een kommetje.
  2. Snijd ook de halve biet in even grote blokjes.
  3. Meng de crème fraîche met zwarte peper, bieslook en citroenschil.
blokjes van ca. 0.5 x 0.5
  1. Meng nu alle ingrediënten door elkaar.
  2. Verdeel het mengsel in 2 gelijke helften.
  3. Zet een serveerring op je bord en vul met het mengsel. Druk goed aan en haal de serveerring er voorzichtig vanaf.
  4. Herhaal op het andere bord en klaar zijn je 2 zalmtartaartjes. Garneer eventueel met wat losse bieslookstengels.
Tip: Je kunt als serveerring ook een ronde uitsteekvorm gebruiken! Advertorial - i.s.m. Radbag
17 mensen willen het maken
11 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

3 responses to “Frisse zalmtartaar met biet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *