Chili crab

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

In de categorie 'leuke uitdagingen' gingen we op een zaterdagavond aan de slag met krab. Ik kan je vertellen dat het best een werkje was. Het koken zelf niet, want gewoon een minuut of 6 in water met zeezout, maar daarna komt het meeste werk: het schoonmaken van de krab. Na een tutorial op Youtube ging het bij krab nummer 2 wat sneller, maar al met al zijn we wel eventjes bezig geweest. Je kunt er dan ook voor kiezen om zelf krab te koken of je kunt voor dit recept krabvlees gebruiken wat al kant-en-klaar is. Als je van een uitdaging houdt, moet je eigenlijk wel even voor het eerste gaan, maar I won't hold it against you als je voor de cheat variant gaat ;-). De Chili Crab is een gerecht uit Singapore en staat op CNN's lijst van de lekkerste gerechten ter wereld! Het gerecht is zoet en heel licht pittig, maar zeker niet zo pittig als de naam misschien zou vermoeden. De hoofdbestanddelen zijn tomaat, peper en de typische Zuid-Oost Aziatische aromatische kruiden zoals gember en citroengras.

Chili crab

Chili crab

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • vlees van 2 gekookte krabben
  • 1 tomaat
  • 1 rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 1 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 3 takjes koriander
  • 1 el kokosbloesemsuiker palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • gekookte witte (pandan) of zilvervliesrijst om erbij te serveren

Benodigdheden

  • wok of koekenpan
  • staafmixer of blender

Instructies

  1. Gebruik je verse gekookte krab? Maak dan eerst de krab goed schoon en haal het vlees uit de schaal. Met deze tutorial is dat het makkelijkste te doen. Als je de krab schoonmaakt is deze koud. Gebruik je kant-en-klare krab, dan hoef je er op dit moment dan ook niets mee te doen.
  2. Schil de gember en snijd in grove stukken. Leg de stukken in de hakmolen of blender.
  3. Haal de buitenste laag van de citroengras af en snijd de onderkant eraf. Snijd ook circa 10 centimeter van de bovenkant af. Snijd de rest in grove stukken en voeg toe aan de gember.
  4. Pel de knoflook en de ui en snijd in grove stukken. Voeg toe aan de andere kruiden.
  5. Was de peper en snijd de bovenkant eraf. Voeg ook deze toe aan de andere kruiden. Was de tomaat en snijd in kwarten. Voeg ook deze toe aan de kruiden, gevolgd door de koriander, zout en suiker.
  6. Pureer tot een gladde pasta.
  7. Giet olie in de pan en bak de pasta enkele minuten aan.
  8. Voeg het krabvlees toe en bak enkele minuten totdat het goed vermengd en warm is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *