Feestelijke filo pakketjes met zalm en groene asperges

  • voor 10 stuks personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

5 ingrediënten waarvan 2 er peper en olie zijn. Dat is alles wat nodig is om deze leuke hapjes te maken met zalm en asperges. Het is heel simpel: groene aspergetips wikkel je in wat (wilde) gerookte zalm, je vouwt ze in filodeeg. Even bakken en klaar! Een ideaal hapje voor aan de paastafel of voor bij de borrel. Lekker van smaak met de crunchy buitenkant van filodeeg. Yum!

Kleurrijke tafel

Ook voor dit hapje gebruikte ik weer servies van Le Creuset. Op de paasbroodjes van vorige kwamen veel leuke reacties. De broodjes zelf, maar zeker ook de prachtige pan. Toen presenteerde ik een veelkleurige tafel, vandaag houd ik het bij 1 kleur. Superhandig dat ik zo kan variëren, juist ook omdat er zo veel kleuren zijn. Vinden jullie het leuk als ik ook iets meer vertel over de pannen van Le Creuset en hun werking? Waarom gietijzeren pannen bijvoorbeeld interessant zijn en wat je daar zoal in kan maken? Laat het weten in de comments, dan vertel ik jullie er meer over! Gewoon lekker rondneuzen op de website van Le Creuset kan natuurlijk ook!

Feestelijke filo pakketjes met zalm en groene asperges

Feestelijke filo pakketjes met zalm en groene asperges

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 10 stuks personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 10 vellen filo deeg (uit de vriezer - ontdooid)
  • 100 gram groene asperge tips
  • 80 gram (wilde) gerookte zalm
  • olijfolie
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • kwastje

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C (hetelucht).
  2. Was de asperges en snijd de onderste centimeter weg.
  3. Ontvouw de filodeegbladen en haal ze los.
  4. Pak 1 vel filodeeg en bestrijk het vel met olie, vouw het deeg nu dubbel zodat de olie aan de binnenkant zit. Herhaal dit zodat je je filodeeg nogmaals dubbelvouwt. Bestrijk weer met olie en vouw er nu een driehoekje van. Strooi hier wat zwarte peper overheen. Pak 3 aspergetips en wikkel hier een sliertje zalm omheen. Leg ze neer op het filodriehoekje en vouw dicht.
  5. Herhaal met de andere bladeren totdat de ingrediënten op zijn. Bestrijk voor ze de oven in gaan nogmaals met olie en bak in circa 17-20 minuten goudbruin en gaar.
paasrecept met zalm en asperges I.s.m. Le Creuset

2 reacties op “Feestelijke filo pakketjes met zalm en groene asperges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *