Vegetarische calzone met spinazie & ricotta

  • voor 4 stuks personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een calzone maken is toch heel moeilijk? Nee hoor, totaal niet! Je maakt een pizzadeeg, je maakt een vulling en je klapt de 'pizza' dicht. Het lastigste is misschien nog het wachten totdat 'ie klaar is. En oké, misschien heb je ook wel wat motoriek en verfijning nodig bij het netjes afwerken van de calzone zodat 'ie een perfecte vorm heeft ;-). Maar ook dat kun jij!

Vegetarische calzone met spinazievulling

Dit keer een vegetarische calzone gevuld met een lekker mengsel van ricotta en spinazie (vind hier een recept voor calzone met vlees). Voor deze vulling heb je heel weinig ingrediënten nodig en toch is het een calzone bomvol smaak! Gelukkig hadden we er ééntje over en had ik de volgende dag voor de lunch zo'n heerlijke vegetarische calzone met ricotta en spinazie. Smullen!

Maak & deel

Ga jij ook deze calzone maken? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).

Vegetarische calzone met spinazie & ricotta

Vegetarische calzone met spinazie & ricotta

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 stuks personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • calzone deeg:
  • 450 gram witte tarwebloem (+ extra om het deeg uit te rollen)
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 1/2 tl keukenzout
  • 250 ml lauwwarm water
  • 1 el olijfolie
  • vulling:
  • 300 gram spinazie
  • 250 gram ricotta
  • rasp van 1 (biologische) citroen
  • 1/4 tl gedroogde tijm
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • deegroller
  • keukenmachine
  • koekenpan

Instructies

  1. We beginnen met het deeg. Giet het lauwwarme water in een maatbeker en doe hier de gist bij. Laat dit 10 minuten staan. Meng intussen bloem en zout.
  2. Giet het gistmengsel en de olie erbij. Kneed tot een soepel deeg. Dit kan met de hand of met de deeghaak op de keukenmachine. Maak er een bal van en leg in de kom. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur op een tochtvrije plek rijzen.
  3. Maak intussen de vulling. Giet een klein beetje olie in de pan en bak de spinazie totdat deze geslonken is. Draai het vuur uit en voeg de ricotta, tijm, citroen zest en peper toe en schep goed door.
  4. Verwarm de oven voor op 220 C (hetelucht).
  5. Verdeel het deeg in 4 stukken. Maak van elk stuk een bal.
  6. Bestuif je werkblad met bloem en rol een van de deegballen uit tot een dunne cirkel. Leg een bord op zijn kop op het deeg en snij de randen weg met een scherp mes om een perfecte cirkel te krijgen. Verdeel een kwart van het mengsel op de onderste helft van de cirkel. Houd daarbij circa 1 centimeter van de rand vrij.
  7. Vouw dubbel en maak met je vingers sierplooien om de calzone goed te sealen. Alternatief: rol de rand nadat je hem hebt dicht gevouwen een stukje op en druk aan met de achterkant van een vork. Herhaal met de overige 3 calzones.
  8. Leg op een bakplaat en bak in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
Ps. Dit gezellige bordje heb ik gekregen en is van Le Creuset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *