Asperge tartaar (verrassend asperge gerecht!)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Asperge tartaar (verrassend asperge gerecht!)

Herinneren jullie je de tomaten tartaar nog? Bij ons was die vega variant op de klassieke steak tartaar vorig jaar een regelrechte hit. Regelmatig kwam 'ie op tafel, zelfs met kerst. Toen ik deze maand de Delicious doorbladerde, stuitte ik op een asperge tartaar. Gemaakt van rauwe witte asperges die je, net als bij een 'echte' tartaar fijn snijdt en dus rauw eet.

Knapperige witte asperges

Op deze manier smaken de asperges heel anders dan hoe je ze gewend bent. Vooral qua structuur zijn ze op deze manier lekker knapperig en hebben ze bijna de smaak van de groene asperges.

Aspergetartaar als voor- of hoofgerecht

Je kunt deze aspergetartaar heel goed serveren als voorgerecht of maak een grotere portie en eet het met rustiek brood als hoofdgerecht. Ook super lekker! Heb ik je overtuigd en ga je nu ook de aspergetartaar maken? Laat het weten in de comments of laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).

Ingrediënten

  • 300 gram
  • witte asperges
  • 50 gram
  • gerookte (wilde) zalm
  • 1 sjalotje
  • 1 medium
  • augurk
  • 2.5 el
  • crème fraîche
  • 2 el
  • verse dille
  • (fijngesneden)
  • 1 el
  • platte peterselie
  • (fijngesneden)
  • 1 el
  • pittige mosterd
  • zwarte peper
  • optioneel: 4 rauwe eidooiers

Benodigdheden

  • serveerring
  • dunschiller

Instructies

  1. Schil de asperges en snijd de onderste centimeter weg. Deze kun je gebruiken voor de aspergesoep.
  2. Snijd de asperge fijn. Snijd vervolgens ook het sjalotje, de augurk en de zalm fijn.
  3. Combineer dit in een grote kom en voeg de fijngesneden kruiden, mosterd en crème fraîche toe. Breng op smaak met zwarte peper.
  4. Leg de serveerring op een bord en schep hier wat van de tartaar in. Druk met een lepel goed aan en haal dan voorzichtig de serveerring weg. Herhaal met de andere 3 tartaartjes.
  5. Scheid de eieren. Het eiwit gebruiken we niet en kun je gebruiken voor bijvoorbeeld merengues of pavlova. Leg de eidooiers op de tartaar.
asperge tartaar maken Naar een recept uit Delicious, april 2019
4 mensen willen het maken
6 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

One response to “Asperge tartaar (verrassend asperge gerecht!)

  • Josine

    Het is een echte topper
    Al 4 x gemaakt dit seizoen
    Maar ik gebruikte wel kappertjes i.p.v. augurk
    En bieslook i.p.v. dille
    En mijn gasten waren zeer tevreden 😋

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *