Melanzane alla parmigiana (aubergine ovenschotel)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik vind veel verschillende soorten groenten lekker, maar misschien wel een van mijn favorieten is de aubergine. Gegrild met granaatappelpitjes en tahin. Of gepofte en gepureerd in een baba ganoush. Of in deze melanzane alla parmigiana. Een Italiaanse ovenschotel bestaande uit in ieder geval aubergine, Parmezaanse kaas en tomatensaus. Makkelijk, lekker en boordevol vitamines!

Kleur

Wist je dat hoe meer kleuren op je bord, hoe beter? Elke kleur heeft namelijk bepaalde kenmerken qua vitamines en mineralen. Ga dus voor kleur, want dat is én gezond én ziet er ook nog eens heel gezellig uit! Kende jij de melanzane alla Parmigiana al?

Melanzane alla Parmigiana zelf maken?

Aan de slag met de melanzane alla Parmigiana? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).

Melanzane alla parmigiana (aubergine ovenschotel)

Melanzane alla parmigiana (aubergine ovenschotel)

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 pakje passata di pomodoro (gezeefde tomaat)
  • 1 pakje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1/2 tl tijm
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • zwarte peper
  • 5 el panko
  • 4 el Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • zeezout

Benodigdheden

  • ovenschotel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 C (hetelucht)
  2. Was de aubergine en snijd in dunne plakjes.
  3. Leg de plakjes in de ovenschaal en besprenkel met zout. Zet 5 minuten apart en grill daarna 10 minuten. Haal de plakjes uit de schaal.
  4. Meng de passata met tijm, basilicum, zwarte peper en een uitegeperst teentje knoflook.
  5. Smeer een dun laagje hiervan op de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de aubergineplakjes dakpansgewijs hierop. Verdeel hierop de tomatenblokjes en de helft van de kaas.
  6. Ga door met een laagje aubergine en maak af met de rest van de tomatensaus. Top met eerst het restant kaas en daarna de panko.
  7. Bak in 15 minuten goudbruin en knapperig.

2 reacties op “Melanzane alla parmigiana (aubergine ovenschotel)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *