Scones met lemon curd, jam en clotted cream

  • voor 12 personen
Scones met lemon curd, jam en clotted cream

Scones kun je bij een high tea niet missen! Deze Engelse specialiteit wordt gegeten met 'clotted cream' en lemon curd of jam. Bij onze laatste high tea vonden de scones dan ook gretig aftrek. Ze zien er misschien moeilijk uit, maar dat zijn ze echt verre van. Je hebt slechts enkele ingrediënten nodig, steekt wat scones uit, zet ze even in de oven en klaar ben je. Ik maak de 'clotted cream' altijd door slagroom net niet stijf te kloppen. traditioneel serveer je er dus ook jam en/of lemon curd bij. Lemon curd kun je kopen bij vrijwel elke supermarkt of zelf maken.

Ingrediënten

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g rozijnen
  • 60 g boter in blokjes gesneden
  • 25 g kristalsuiker
  • 150 ml melk
  • snufje zout

Benodigdheden

uitsteker keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Meng het meel en zout en wrijf de boter er met je vingertoppen doorheen.
  3. Giet de melk en suiker erbij en kneed totdat je een deeg hebt. Roer als laatste de rozijnen er doorheen. Let op dat je het niet te lang kneedt.
  4. Bestrooi je werkblad met bloem en druk op het deeg totdat je een plak hebt van zo'n 2 cm hoog.
  5. Steek uit het deeg rondjes en leg deze op een vel bakpapier op een bakplaat. Bak gedurende 15 - 18 minuten.
Tip: Nog makkelijker is om te kneden op een siliconen mat. Je hebt dan geen bloem nodig.
42 mensen willen het maken
52 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

4 responses to “Scones met lemon curd, jam en clotted cream

  • Lisanne

    Yum! Scones zijn super lekker. Deze zien er dan ook echt heerlijk uit! Ik zou ze zekere eens willen maken. Ik kom nu voor het eerst op je blog. Het ziet er echt onwijs leuk uit!

    Beantwoorden
  • Jiska

    Hoi. Ik zag op de beginpagina staan: ‘Geschikt voor zwangere vrouwen’. Nu wil ik graag taartjes maken met lemon curd, maar daar gaan wel eieren in en omdat de substantie zo zacht (vochtig) blijft vroeg ik me af of dit nu wel zwangere vrouw- proof is. Kun je mij dat vertellen? Dankjewel alvast!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *