Scones met lemon curd, jam en clotted cream

  • voor 12 personen
Scones met lemon curd, jam en clotted cream

Scones kun je bij een high tea niet missen! Deze Engelse specialiteit wordt gegeten met 'clotted cream' en lemon curd of jam. Bij onze laatste high tea vonden de scones dan ook gretig aftrek. Ze zien er misschien moeilijk uit, maar dat zijn ze echt verre van. Je hebt slechts enkele ingrediënten nodig, steekt wat scones uit, zet ze even in de oven en klaar ben je.Ik maak de 'clotted cream' altijd door slagroom net niet stijf te kloppen. traditioneel serveer je er dus ook jam en/of lemon curd bij. Lemon curd kun je kopen bij vrijwel elke supermarkt of zelf maken.

Ingrediënten

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g rozijnen
  • 60 g boter in blokjes gesneden
  • 25 g kristalsuiker
  • 150 ml melk
  • snufje zout

Benodigdheden

uitsteker keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Meng het meel en zout en wrijf de boter er met je vingertoppen doorheen.
  3. Giet de melk en suiker erbij en kneed totdat je een deeg hebt. Roer als laatste de rozijnen er doorheen. Let op dat je het niet te lang kneedt.
  4. Bestrooi je werkblad met bloem en druk op het deeg totdat je een plak hebt van zo'n 2 cm hoog.
  5. Steek uit het deeg rondjes en leg deze op een vel bakpapier op een bakplaat. Bak gedurende 15 - 18 minuten.
Tip: Nog makkelijker is om te kneden op een siliconen mat. Je hebt dan geen bloem nodig.
10 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

4 responses to “Scones met lemon curd, jam en clotted cream

  • Lisanne

    Yum! Scones zijn super lekker. Deze zien er dan ook echt heerlijk uit! Ik zou ze zekere eens willen maken. Ik kom nu voor het eerst op je blog. Het ziet er echt onwijs leuk uit!

    Beantwoorden
  • Jiska

    Hoi. Ik zag op de beginpagina staan: ‘Geschikt voor zwangere vrouwen’. Nu wil ik graag taartjes maken met lemon curd, maar daar gaan wel eieren in en omdat de substantie zo zacht (vochtig) blijft vroeg ik me af of dit nu wel zwangere vrouw- proof is. Kun je mij dat vertellen? Dankjewel alvast!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *