Pittige pasta à la Jerôme

  • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Als je een vriendin hebt met een foodblog sta je zelf niet zo vaak in de keuken. Jerôme wilde heel graag weer eens een keer koken en had het al weken over macaroni. Ik was sceptisch, want ik ken eigenlijk alleen de zware mac'n'cheese (macaroni met kaas), maar was aangenaam verrast door deze versie. Deze saus is erg rijk van smaak, het heeft pit en is lekker gekruid.

Pittige pasta à la Jerôme

Pittige pasta à la Jerôme

Log in om recept aan collectie toe te voegen
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 g kipgehakt
  • 10 plakken gerookte bacon
  • 400 g roma tomaten
  • 250 g passata di pomodoro
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • 1 rode peper
  • 1 tl oregano
  • 2 el verse basilicum
  • 1 el verse rozemarijn
  • snufje (zee)zout
  • scheutje olijfolie
  • 350 g macaroni
  • Parmezaanse kaas

Benodigdheden

Instructies

  1. Doe een klein scheutje olijfolie in een grote pan en bak hierin de bacon krokant.
  2. Voeg de ui toe en pers met een knoflookpers de knoflook uit boven de pan. Voeg ook de wortel toe. Schep het geheel goed om en laat 3-5 minuten garen.
  3. Snijd intussen de tomaten in grove stukken. Voeg deze tezamen met de oregano, rozemarijn en basilicum toe.
  4. Snijd de rode peper in dunne ringen en voeg ook deze toe.
  5. Voeg het gehakt toe en blijf goed opscheppen totdat het gehakt helemaal gaar is. Giet de passata erbij, met een snufje zout en laat nog 10 minuten op laag vuur doorpruttelen.
  6. Serveer met de gekookte macaroni en garneer met wat geschaafde Parmezaanse kaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *