Pittige pasta à la Jerôme

  • voor 4 personen
Pittige pasta à la Jerôme

Als je een vriendin hebt met een foodblog sta je zelf niet zo vaak in de keuken. Jerôme wilde heel graag weer eens een keer koken en had het al weken over macaroni. Ik was sceptisch, want ik ken eigenlijk alleen de zware mac'n'cheese (macaroni met kaas), maar was aangenaam verrast door deze versie. Deze saus is erg rijk van smaak, het heeft pit en is lekker gekruid.

Ingrediënten

  • 500 g kipgehakt
  • 10 plakken gerookte bacon
  • 400 g roma tomaten
  • 250 g passata di pomodoro
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • 1 rode peper
  • 1 tl oregano
  • 2 el verse basilicum
  • 1 el verse rozemarijn
  • snufje (zee)zout
  • scheutje olijfolie
  • 350 g macaroni
  • Parmezaanse kaas

Benodigdheden

Instructies

  1. Doe een klein scheutje olijfolie in een grote pan en bak hierin de bacon krokant.
  2. Voeg de ui toe en pers met een knoflookpers de knoflook uit boven de pan. Voeg ook de wortel toe. Schep het geheel goed om en laat 3-5 minuten garen.
  3. Snijd intussen de tomaten in grove stukken. Voeg deze tezamen met de oregano, rozemarijn en basilicum toe.
  4. Snijd de rode peper in dunne ringen en voeg ook deze toe.
  5. Voeg het gehakt toe en blijf goed opscheppen totdat het gehakt helemaal gaar is. Giet de passata erbij, met een snufje zout en laat nog 10 minuten op laag vuur doorpruttelen.
  6. Serveer met de gekookte macaroni en garneer met wat geschaafde Parmezaanse kaas.
5 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *