Chocolade panna cotta met 2 soorten chocolade

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd3 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Met de feestdagen in het vooruitzicht, is het altijd leuk om een indrukwekkend dessert op tafel te zetten. Een perfecte keuze voor het kerstseizoen is deze verrukkelijke chocolade panna cotta met 2 soorten chocolade. Dit Italiaanse dessert, dat al decadent en romig is van zichzelf, wordt naar een hoger niveau getild door de toevoeging van zowel witte als melkchocolade.

Niet alleen is het een ware smaaksensatie, maar het presenteert zich ook als een visueel aantrekkelijk kunstwerk, wat het tot het ideale kerstdessert maakt. Om het af te maken kun je het dessert garneren met vers fruit, verse kruiden en gouden elementen. Zo wordt het helemaal een showstopper!

En het leuke is: het is echt mega makkelijk te maken. En heel makkelijk voor te bereiden. Maak het dus vooral de dag van tevoren of de ochtend van tevoren. Zo kunnen de toetjes nog lekker even opstijven in de koelkast en heb jij je handen vrij. Ideaal toch?!

 

Panna cotta

De basis, gemaakt van rijke volle room, krijgt een stevige structuur door de toevoeging van gelatine. Dit zorgt ervoor dat elke lepel een perfecte balans tussen stevigheid en zachtheid biedt, waardoor het mondgevoel een waar genot is. Panna cotta is een klassiek Italiaans dessert wat letterlijk "gekookte room" betekent. Deze chocolade variant wil je zeker eens proberen!

Wat dit recept echt bijzonder maakt, is de combinatie van 2 chocoladesoorten. Witte chocolade en melkchocolade. Je kunt gaan voor strakke lijnen in je dessert door te wachten tot de eerste laag volledig is opgesteven of je kunt voor een gemarmerd effect gaan door de tweede laag in de glazen te gieten net voor het helemaal gestold is.

Ik geef zelf de voorkeur aan de tweede methode omdat je dan beide smaken samen proeft. Echt heerlijk! Elke hap biedt een harmonieus samenspel van zoete tonen, waarbij de witte chocolade een zachte, subtiele zoetheid toevoegt en de melkchocolade een intense, rijke smaak levert.

Met zijn romige textuur, verleidelijke smaak en oogstrelende presentatie is deze chocolade panna cotta een gegarandeerde hit op elke kersttafel en als afsluiter van elk diner. Of je nu indruk wilt maken op je gasten of gewoon jezelf wilt trakteren op een heerlijk dessert, dit recept belooft een onvergetelijke culinaire ervaring die het hart van elke chocoladeliefhebber sneller zal doen kloppen.

Ben je op zoek naar nog meer feestelijke desserts? Misschien vind je deze lekker:

Chocolade panna cotta met 2 soorten chocolade

Chocolade panna cotta met 2 soorten chocolade

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd3 uur
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: eiwitrijke-recepten in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 300 ml slagroom
  • 500 ml volle melk
  • 6 blaadjes gelatine
  • voor de garnering: verse frambozen basilicum en gouden sprinkles

Benodigdheden

  • 6 cocktailglazen
  • 1 steelpannetje
  • garde

Instructies

  1. Meng de helft van de slagroom met de helft van de melk in de steelpan. Breek de witte chocolade en voeg toe. Verwarm op laag vuur tot de chocolade is gesmolten.
  2. Laag intussen 3 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water weken. Knijp de blaadjes uit en doe ze bij het chocolademengsel. Roer goed door met een garde zodat er geen klontjes in komen.
  3. Draai het vuur uit en laat 5 minuten afkoelen.
  4. Verdeel dan de eerste laag over de glazen.
  5. Laat de glazen afkoelen op het aanrecht en zet ze vervolgens in de koelkast om de eerste laag te laten opstijven. Wil je een gemarmerd effect? Dan voeg je de tweede laag toe net voordat het helemaal stijf is. Wil je wel een strakke lijn? Dan wacht je met verder gaan totdat de panna cotta helemaal stevig is.
  6. Spoel de pan af en meng de rest van de slagroom en melk, samen met de melkchocolade en verwarm op het vuur tot de chocolade is gesmolten. Week intussen de overige gelatineblaadjes 5 minuten in koud water en wring ze daarna uit.
  7. Roer ook deze gelatine weer door het puddingmengsel en roer met een garde goed door. Draai na enkele minuten het vuur uit en laat een paar minuten afkoelen.
  8. Giet dit melkchocolademengsel over het witte chocolademengsel heen en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer net voor serveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *