Zelf mango bubble tea maken

 • voor 1 persoon
 • Voorbereidingstijd5 minuten
 • Kooktijd2 minuten
 • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? Probeer deze mango bubble tea maar eens. Een heerlijke fruit bubble tea die lekker verfrissend is! Makkelijk, lekker en een stuk goedkoper dan kant-en-klaar in de winkel!

Heb je dit drankje al weleens gedronken? "Boba", zoals het ook wel wordt genoemd komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azie. Daar is het al jarenlang mateloos populair. De laatste paar jaren zie je ook steeds meer bubble tea winkels in Nederland.

En steeds meer mensen wagen zich er ook thuis aan! Ik kan je uit ervaring vertellen dat het super makkelijk is om thuis te maken. Ik maakte al eerder matcha bubble tea en chai boba.

De bubbels

De bubbels verwijzen naar de balletjes die zo kenmerkend zijn voor een bubble tea. Meestal worden de balletjes gemaakt van tapioca of taro bijvoorbeeld. Ook zijn er andere varianten met 'popping parels'.

Het ideale aan de tapioca parels die ik gebruikte, is dat ze supersnel en makkelijk te bereiden zijn. Er zijn namelijk ook varianten die je heel lang moet koken en dan al snel of net te hard zijn of helemaal oplossen.

Daarnaast kun je ook je smaak bubbels kiezen. Ik ging voor de klassieke black sugar, maar er is ook een taro variant, rainbow en goud.

Thee

Het andere element wat je er altijd in terug vindt is thee. Dit kan zwarte thee zijn of matcha (een persoonlijke favoriet!). Voor dit mango bubble tea recept gebruikte ik rooibos thee met mango smaak om de tangosmaak nog verder naar voren te brengen.

Verder gebruikte ik de "black sugar boba parels", gepureerde mango (uit de vriezer is het makkelijkst), een klein beetje suiker en wat kokosmelk. Alles wat je nodig hebt om lekkere bubble tea te maken is overigens verkrijgbaar bij Xenos. Ook bijvoorbeeld speciale boba rietjes. Deze siliconen rietjes zijn dus genoeg om de balletjes door te laten. Ideaal dus! En heb je nou geen zin om zelf aan de slag te gaan? Bij de Xenos filialen in Breda en Utrecht hebben ze een heuse bubble tea bar!

Ijsblokjes

Deze fruitige 'thee' is ijskoud het lekkerste. Zorg dus dat je voldoende ijsblokjes hebt klaarliggen voor een zo verfrissend mogelijk effect. En experimenteer er vooral op los! Je kunt deze mango bubble tea bijvoorbeeld ook proberen met aardbeien. Vervang dan de mango thee door aardbeienthee en de gepureerde mango door gepureerde aardbei.

Zelf mango bubble tea maken

Zelf mango bubble tea maken

 • Voorbereidingstijd5 minuten
 • Kooktijd2 minuten
 • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 1 theezakje mango thee (rooibos of zwarte thee)
 • 50 gram ongekookte bubble tea black sugar parels
 • 70 gram gepureerde mango
 • 1 tl kristalsuiker (of meer naar smaak)
 • 100 ml kokosmelk

Benodigdheden

 • 1 longdrinkglas of ander hoog glas
 • staafmixer (om de mango te pureren)
 • kleine kookpan (om de tapioca parels in te koken)

Instructies

 1. Bereid de tapioca parels volgens de instructies op de verpakking. Bij mij was dat 2-3 minuten in kokend water laten koken en dan goed afspoelen met koud water.
 2. Pureer de mango met een staafmixer. Je kunt hiervoor verse mango gebruiken of mango uit de diepvries.
 3. Giet intussen circa 75 ml heet water op het theezakje in een beker of mok en laat dit 3-5 minuten trekken. Los hier de suiker in op.
 4. Vul het glas voor 1/4-1/3 met ijsblokjes.
 5. Giet hier de mangopuree bij, gevolgd door de thee. Schep de tapioca parels er bovenop en giet er vervolgens kokosmelk bij. Roer door en geniet van je zelfgemaakte verse mango bubble tea!
Advertorial - i.s.m. Xenos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *