recept

Ik ga jullie verblijden met nog een vegetarisch gerecht: een vegetarische poke bowl met avocado, tempeh en broccolini. Misschien denk je, huh, met wat?! Broccolini heet ook wel bimi of aspergebroccoli en lijkt om een lange mini broccoli. En, zo smaakt het ook. Ik vind het lekker makkelijk, want veel...

recept

Bloedsinaasappels zijn maar heel even in het seizoen, maar oh, wat zijn ze mooi! Van de buitenkant zie je haast het verschil niet met een normale sinaasappel, maar als je ze doorsnijdt.... Dan zie je de helderrode kleur van het vruchtvlees. Ondersteboven van bloedsinaasappel Dat kun je gebruiken i...

recept

Falafel maken stond al een tijdje op mijn to do lijstje. Sterker nog, ik had al eens een poging gedaan, maar die was weinig succesvol. Dit keer pakte ik het anders aan en besloot ik falafel uit de oven te maken. Normaal wordt falafel gefrituurd, maar dat is 1) niet zo gezond en 2) ik heb geen friteu...

recept

De visburger van de Mc Donald's is natuurlijk redelijk iconisch. Ik ben al heel lang niet meer bij de Mac geweest, maar vroeger (niet dat ik er vroeger vaak kwam, maar áls ik er dan kwam), ging ik steevast voor de Filet-o-Fish. Het is een luchtig broodje met een gepaneerd stukje gepaneerde witvisfi...

recept

Naan broodjes maken doe ik al regelmatig, maar op de een of andere manier staat er nog geen echt naan recept op myfoodblog. Deze maand doe ik weer mee met de foodblogswap en dat was een goede reden om eindelijk een recept voor Indiase broodjes online te zetten. Heerlijke gerechten Deze maand kook ...

recept

Kinderlijk eenvoudig, dat zijn deze komkommerrolletjes zeker! Je maakt ze heel eenvoudig samen met kinderen. Een leuke activiteit voor op bijvoorbeeld woensdagmiddag of in de vakantie :-)! De komkommerlinten kun je besmeren met wat je maar lekker vindt. Ons eerste experiment, met hummus, bleek niet ...

recept

Ik ben inmiddels weer terug van vakantie en zit weer vol nieuwe inspiratie! Dit recept voor een Japanse pannenkoek (okonomiyaki) maakte ik nog voor mijn vakantie, maar ik had nog geen tijd gehad om hem uit te werken. Japanse pannenkoek Over vakanties gesproken, Japan staat heel hoog op het verlang...

recept

Aan pasteís de nata (enkelvoud pastel de nata) heb ik goede herinneringen! Toen we een aantal jaar geleden in Lissabon waren, gingen we uiteraard naar de enige echt Pasteís de Belém en trotseerden we de rij voor zo'n felbegeerd custardgebakje. Vooral Jerôme was er helemaal weg van en sinds die t...

recept

Deze kokospudding heb ik inmiddels een aantal keer gemaakt. De eerste keer was toen een vriendin kwam eten met een lactoseintolerantie. Al snel dacht ik aan een dessert op basis van kokosmelk. En dus kwam er een kokospudding. Met een volle, romige kokossmaak door de toevoeging van extra santen (koko...

recept

We trappen de week af met een lekker snel receptje. Klaar in 15 minuten! Het is een snel, vegetarisch gerecht waar Italië en Mexico samenkomen. Zachte aardappelkussentjes, gnocchi, samen met allerlei Mexicaanse kruiden en toppings. Superlekker, snel en gezond. En om het recept nog leuker te maken: ...

recept

Een van mijn favoriete ontdekkingen van 2018 was een Japans restaurant in Utrecht waar ze authentieke Japanse bowls serveren, Don Kounosuke. Zelf zo'n lekkere Japanse bowl, ook wel don of donburi genoemd maken, kan ook! Voor de budgetchallenge van deze maand, maakte ik de soboro. Normaal gesproken w...

recept

Het is januari 2019 en dat betekent dat de budgetchallenge van start is gegaan! Deze maand koken we lekker, gezond en goedkoop. Wat je de komende weken op de blog vindt is allemaal erg budget verantwoord. Erg fijn na die dure maanden, toch :-). Lief voor je portemonnee Deze quesedilla's zijn daar ...

recept

Is er iets lekkerder dan zelfgebakken brood? De heerlijke geur alleen al....mmm! Het is echt niet moeilijk, je moet alleen even wat geduld hebben. Het brood moet namelijk rijzen. Zo ook bij dit pesto-vlechtbrood. En ondanks dat het wellicht zo lijkt is het helemaal niet moeilijk. Je rolt eerst een p...

recept

Geïnspireerd door de nieuwe kerst Allerhande, ging ik aan de slag met een tartaar van tomaat. In het magazine deed ik het slimme idee op om een vegetarische 'steak tartaar' te maken. Normaliter gebruik je voor dit voorgerecht rauw rundvlees. En hoewel een echte steak tartaar heerlijk is op z'n tijd...

recept

Een pad thai vind je al op deze blog, maar een pad thai nog niet. Tot vandaag! Recent kreeg ik het boek 'Koken met Keukenliefde' van Annemiek Verweij. Annemiek is ongeveer tegelijk met mij begonnen met bloggen over eten en heeft inmiddels een van de populairste receptenblogs van Nederland: Keukenlie...

recept

Bulgogi bowl met bulgogi (Koreaans rundvlees), rijst en groente. Dat klinkt lekker toch? Helemaal als ik je vertel dat bulgogi heerlijk Koreaans gekruid rundvlees is wat normaal op een barbacue of bakplaat wordt gebakken. Laat je dan ook zeker niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Wat je krij...

recept

Deze goed gevulde omelet van Tony Kitous is er ook weer eentje uit zijn boek 'Feest'. Al eerder deelde ik de limabonensalade uit dat boek. De omelet die ik vandaag deel wordt getopt met aubergine, tomaatjes en halloumi en is een echt all day gerecht. Je kunt dit werkelijk elk moment van de dag eten....

recept

Orecchiette (ook wel 'oortjespasta') is zo mooi om te zien. Daar moest ik wel iets mee doen! Deze pastasoort komt van oorsprong uit Puglia, Italië. Er zijn verschillende traditionele orecchiette recepten te vinden, maar ik ging voor een minder traditionele, maar zeker niet minder lekkere variant! ...

recept

Limabonen zijn een misschien niet alledaags ingrediënt. Deze witte bonen zijn echter heel lekker om te gebruiken in een spread of salade. Ik kreeg onlangs het boek 'Feest' van Tony Kitous (de man achter Comptoir Libanais). Een heerlijk boek vol Midden-Oosterse, feestelijke gerechten. Ik heb al mete...

recept

Brrr, het is weer onstuimig weer en dan heb ik altijd wat meer zin in 'comfort food'. Macaroni of mac 'n' cheese valt voor mij ook echt in die categorie. In de VS is macaroni met kaas mateloos populair met allerlei variaties daar weer op. Ik gebruik in mijn macaroni schotel een saus met cheddarkaas ...

recept

Op zoek naar een lekker banh mi recept? Wij hebben een heerlijk Vietnamees broodje gemaakt en delen deze vandaag met je! De Vietnamese broodjes (banh mi) zijn baguettes met vlees of een vega topping, kruiden zoals munt en koriander en zoetzure groenten. Baguettes werden door de Fransen naar Vietnam ...

recept

Pasta all'arrabiata, een klassieker onder de klassiekers. Dit pastagerecht wordt traditioneel geserveerd met penne pasta, dus uiteraard maakt ook ik de arrabiatasaus met penne. Simpele pasta all'arrabiata Pasta all'arrabiata is een simpel en lekker gerecht met een goede 'kick' van de peper die eri...

recept

Zomervakantie en zoals beloofd, staat ook myfoodblog deze weken in het teken van vakantie! Deze shakshuka met falafel brengt je naar het Midden-Oosten. Tel Aviv om precies te zijn. Het is een plek die nog altijd heel hoog op ons verlanglijstje staat en niet alleen vanwege het bijzonder lekkere eten....

recept

Vakantietijd! En daarom deel ik de komende weken de allerlekkerste vakantierecepten. Recepten die je kunt maken op vakantie, maar ook recepten die herinneringen oproepen aan jouw vakantie. Vandaag een heerlijk Spaans gerecht. De 'ajo blanco' vindt zijn oorsprong in Andalusië. Málaga om precies te ...

recept

Op Netflix zag ik recent een zogenaamde Green Goddess pasta voorbijkomen. Een Green Goddess dressing bestaat al langer, maar deze Green Goddess pasta gooit het over een geheel nieuwe boeg. Door een basis van avocado te gebruiken, krijg je een superromige saus. De jalapeño peper en bosui zorgen voor...

recept

Bibimbap is misschien wel een van de populairste en bekendste recepten uit Korea. Al eerder maakte ik een bibimbap variant met vlees. Dit keer was het de beurt aan een vegetarische variant. Voor de puristen onder ons ;-): ja, er hoort normaal rijst in én een saus op basis van Gochujang. Ik wilde va...

recept

"Ik dacht de afgelopen 30 jaar dat ik geen rabarber lustte", riep mijn moeder toen ze deze taart proefde. Daarmee is deze taart meer dan goedgekeurd. De licht zure smaak van de rabarber, de zoete amandelvulling en de romige, knapperige bodem maken het tot een fantastisch geheel. Voor de bodem heb...

recept

Deze Midden-Oosterse gehaktschotel was een toevalstreffer of een goed gelukte mislukking ;-). Ik had eigenlijk het idee om Donna Hay's Midden-Oosterse gehaktballen uit de oven te maken. Maar toen mijn gehaktballen niet zo stevig bleken, besloot ik er dan maar een gehaktschotel van de maken. Just ...

recept

Een recept van Anthony Bourdain ter nagedachtenis aan de vorige week overleden chef. Als je de shows van Anthony Bourdain weleens hebt gezien weet je dat hij ging voor echte smaken en eten met echte mensen. Soms bizar eten, zoals kogelvis (dodelijk wanneer niet goed klaargemaakt) en gefermenteerd...

recept

Een quesadilla recept met lekker veel pit en pulled chicken. Zoek je een lekker quesedilla recept wat je makkelijk zelf kunt maken? Probeer ons recept met pulled chicken, bosui en jalapeño pepers voor wat extra pit. Eventjes in het tostiapparaat en klaar is quese... ehh ..kees! Een quesedilla is...

recept

Een klassieke pastasalade pesto kan altijd! Het is een lekker lunchgerecht, bijgerecht of hoofdferecht. Neem de salade mee op picknick of serveer hem als bijgerecht bij de BBQ. Deze pastasalade is supermakkelijk om te maken. Het lekkerste is om de pesto zelf te maken. Daar geef ik je ook het rece...

recept

We love risotto! Ik vertelde al eerder dat ik waarschijnlijk als allereerste gerecht een risotto leerde koken. Met behulp van Jamie Oliver. Luxe risotto Dit keer gingen we voor een echte luxe risotto: risotto zeekraal met sint jacobsschelpen (coquilles) en heilbot. Zeekraal zie je steeds vaker in ...