Havermoutmuffins met krokante rabarber crumble
- voor 24 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
Heerlijk smeuïge rabarbermuffins gemaakt met havermout en een heerlijk krokante crumble bovenop. Geloof me, dit wil je!
Rabarber is weer in het seizoen, dus een ideale gelegenheid om deze muffins te maken. Rabarber is zuur en daarmee heerlijk om in zoete baksel te gebruiken. De zoete muffins met een knapperige kruimellaag combineren heerlijk met rabarber!
De basis is havermout. Daarnaast gebruikte ik glutenvrij bakmeel. Het is dus ook nog eens een glutenvrije lekkernij. De grove havermoutvlokken zorgen voor een lekkere bite.
En in combinatie met de bruine suiker de perfecte basis voor de kruimellaag. Lekker als tussendoortje of als dessert. Verras je gezin of je gasten!
Rabarbermuffins
Rabarber kun je gebruiken in hartig en in zoet en is maar even in het seizoen. Elk voorjaar kun je deze roze groente weer in de winkels vinden. Wees snel, want het is er maar tot midden juni.
Wil je deze muffins helemaal afmaken? Serveer ze dan eens met de zelfgemaakte rabarber curd. Mega lekker!
Havermoutmuffins met krokante rabarber crumble
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
voor 24 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- muffins:
- 375 gram glutenvrij bloem
- 225 gram rietsuiker
- 80 gram grove havermoutvlokken
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 250 ml melk naar keuze (volle koemelk of sojamelk bijvoorbeeld)
- 125 ml olie (ik gebruikte avocado-olie)
- 2 eieren (losgeklopt)
- 350 gram rabarber (in kleine stukjes gesneden)
- kruimellaag:
- 60 gram koude roomboter (of plantaardig) in kleine blokjes gesneden
- 40 gram glutenvrij bloem
- 40 gram grove havermoutvlokken
- 2 el rietsuiker
- 1 tl kaneel
Benodigdheden
- muffintray + 24 muffinvormpjes
- 2 mengkommen
- food processor (optioneel)
Instructies
- Maak eerst de kruimellaag. Meng de suiker, kaneel, zout en bloem en wrijf met je vingertoppen de boter er doorheen. Je kunt dit ook met de foodprocessor doen. Meng tot slot de havermout er doorheen. Zet dit apart. Deze laag gaat op het einde over de muffins heen.
- Verwarm de oven voor op 170 C.
- Meng in 1 kom alle natte ingrediënten. In de andere kom de droge ingrediënten. Voeg ze nu bij elkaar, roer de rabarber er doorheen en giet het beslag in de muffinvormpjes. Vul ze voor ongeveer 2/3. Strooi tot slot de kruimellaag er overheen.
- Bak de muffins in circa 25 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 189 | Calorieën uit vetten 73 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 13% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 10% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen