Havermoutmuffins met krokante rabarber crumble

  • voor 24 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heerlijk smeuïge rabarbermuffins gemaakt met havermout en een heerlijk krokante crumble bovenop. Geloof me, dit wil je!

Rabarber is weer in het seizoen, dus een ideale gelegenheid om deze muffins te maken. Rabarber is zuur en daarmee heerlijk om in zoete baksel te gebruiken. De zoete muffins met een knapperige kruimellaag combineren heerlijk met rabarber!

De basis is havermout. Daarnaast gebruikte ik glutenvrij bakmeel. Het is dus ook nog eens een glutenvrije lekkernij. De grove havermoutvlokken zorgen voor een lekkere bite.

En in combinatie met de bruine suiker de perfecte basis voor de kruimellaag. Lekker als tussendoortje of als dessert. Verras je gezin of je gasten!

Rabarbermuffins

Rabarber kun je gebruiken in hartig en in zoet en is maar even in het seizoen. Elk voorjaar kun je deze roze groente weer in de winkels vinden. Wees snel, want het is er maar tot midden juni.

Wil je deze muffins helemaal afmaken? Serveer ze dan eens met de zelfgemaakte rabarber curd. Mega lekker!

Havermoutmuffins met krokante rabarber crumble

Havermoutmuffins met krokante rabarber crumble

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 24 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • muffins:
  • 375 gram glutenvrij bloem
  • 225 gram rietsuiker
  • 80 gram grove havermoutvlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 250 ml melk naar keuze (volle koemelk of sojamelk bijvoorbeeld)
  • 125 ml olie (ik gebruikte avocado-olie)
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 350 gram rabarber (in kleine stukjes gesneden)
  • kruimellaag:
  • 60 gram koude roomboter (of plantaardig) in kleine blokjes gesneden
  • 40 gram glutenvrij bloem
  • 40 gram grove havermoutvlokken
  • 2 el rietsuiker
  • 1 tl kaneel

Benodigdheden

  • muffintray + 24 muffinvormpjes
  • 2 mengkommen
  • food processor (optioneel)

Instructies

  1. Maak eerst de kruimellaag. Meng de suiker, kaneel, zout en bloem en wrijf met je vingertoppen de boter er doorheen. Je kunt dit ook met de foodprocessor doen. Meng tot slot de havermout er doorheen. Zet dit apart. Deze laag gaat op het einde over de muffins heen.
  2. Verwarm de oven voor op 170 C.
  3. Meng in 1 kom alle natte ingrediënten. In de andere kom de droge ingrediënten. Voeg ze nu bij elkaar, roer de rabarber er doorheen en giet het beslag in de muffinvormpjes. Vul ze voor ongeveer 2/3. Strooi tot slot de kruimellaag er overheen.
  4. Bak de muffins in circa 25 minuten gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *