Vegetarische chilaquiles met pulled jackfruit en ei

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vandaag maken we heerlijke vegetarische chilaquiles! Dit Mexicaanse gerecht is een ware traktatie! Het wordt in Mexico vaak gegeten voor ontbijt of brunch, maar je kunt het ook prima eten als diner.

Het is een gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Mexicaanse keuken en al eeuwenlang populair is onder de lokale bevolking en nu ook steeds bekender wordt in andere delen van de wereld. Ik laat je zien hoe je zelf heerlijke chilaquiles maakt!

Gemaakt van tortillachips

Chilaquiles worden gemaakt van tortillachips die worden gebakken in een saus van tomaten, chili en knoflook. De saus wordt meestal op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Denk aan komijn en oregano, en soms ook met kip- of groentebouillon voor extra smaak.

De gebakken tortillachips worden vervolgens gemengd met de saus. Tot slot geserveerd met toppings zoals kaas, avocado, zure room en gehakte koriander.

De oorsprong van chilaquiles is niet helemaal duidelijk, maar volgens sommige bronnen gaat het terug tot de Azteekse tijd. Vandaag de dag wordt het vaak gegeten als ontbijt. Door de ingrediënten wordt het beschouwd als een energierijke maaltijd om de dag mee te beginnen.

Verschillende smaken en variaties

Chilaquiles zijn er in verschillende smaken en variaties, afhankelijk van de regio van Mexico waar ze worden gegeten. In sommige delen van het land worden ze bijvoorbeeld geserveerd met eieren, bonen of vlees, terwijl in andere regio's juist de vegetarische varianten populair zijn. In sommige delen van Mexico worden de tortillachips vooraf gebakken in olie om ze extra knapperig te maken, terwijl in andere regio's de chips alleen kort worden gebakken zodat ze nog enigszins zacht zijn.

Chilaquiles zijn in Mexico een echt feestgerecht. Ze hebben een symbolische betekenis. Zo worden chilaquiles vaak gegeten tijdens feesten en speciale gelegenheden. Zoals Dia de los Muertos (Dag van de Doden), waarbij het gerecht wordt gezien als een eerbetoon aan de voorouders en geliefden die zijn overleden.

Het lijkt misschien een beetje op een nachoschotel, maar chilaquiles zijn door de saus meer 1 geheel wat je met mes en vork eet.

Vegetarische chilaquiles

Al met al zijn chilaquiles een heerlijk en veelzijdig gerecht dat de moeite waard is om te ontdekken. Probeer het zelf eens te maken en te genieten van de rijke smaken die het met zich meebrengt. Onze vegetarische variant wordt gemaakt met pulled jackfruit en eieren.

Vegetarische chilaquiles met pulled jackfruit en ei

Vegetarische chilaquiles met pulled jackfruit en ei

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram nacho chips
  • 1 blik jackfruit
  • 1 el nacho- en burrito kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olie
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1/2 tl chili vlokken
  • 75 gram cheddar kaas
  • 3 eieren
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 bosje koriander

Benodigdheden

  • gietijzeren koekenpan geschikt voor de oven

Instructies

  1. Verwarm de oven vor op 190 C.
  2. Spoel de jackfruit goed af. Zet de pan op middelhoog vuur, pers de knoflook uit boven de pan en fruit kort aan. Voeg dan de nachokruiden, chilivlokken, jackfruit en tomatenblokjes toe. Laat 15 minuten op laag vuur sudderen en trek dan uit elkaar.
  3. Zet het vuur uit en roer de nachos er doorheen Druk ze een beetje plat met je lepel zodat je er meer nachos in krijgt.
  4. Strooi de kaas er overheen en breek dan de 3 eieren er boven. Bak circa 10 minuten. Iets korter als je het eigeel wat meer lopend wil hebben, wat langer als het ei goed doorbakken moet zijn.
  5. Snijd intussen de toppings: snijd de komkommer en radijs in plakjes. Snijd de limoen in plakjes en scheur de koriander.Snijd de avocado in plakjes.
  6. Haal de oven uit de pan en maak af met de toppings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *