Snelle pistache koek met maar 5 ingrediënten
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
Mijn moeder en mijn man vochten bijna om deze pistache koek. Nou, dan hoef ik jou niet meer uit te leggen hoe ongelooflijk lekker deze koeken zijn! Ik heb met verschillende verhoudingen geëxperimenteerd, maar het oordeel is unaniem: dit zijn de lekkerste!
Pistachenoten
Het leuke is dat je voor deze koeken maar 5 ingrediënten nodig hebt, die je waarschijnlijk zelfs al wel hebt liggen. Havermout, pistachenoten, snufje zout, maple syrup en olie. Ik gebruikte avocado-olie, maar olijfolie kan ook. Of kokosolie.
Pistachenoten zijn een van mijn favoriete notensoorten! Ze zijn zo lekker, lichtzoet en zijn natuurlijk ook prachtig om te zien. Wist je dat ze ook heel gezond zijn? Ze bevatten veel vezels, antioxidanten, onverzadigde vetten en zijn goed voor o.a. het hart en de ogen.
Maple syrup
Heb je geen maple syrup? Dan kun je dit eventueel vervangen door honing. De koekjes zijn dan alleen niet meer veganistisch. Wist je trouwens dat ze helemaal glutenvrij zijn? We gebruiken namelijk geen bloem, maar havermout.
De pistache koekjes maken is simpel. Doe de noten en de havermout samen in een hakmolen en voeg dan de olie en de maple syrup toe tot je een plakkerig deeg krijgt. Smeer dit uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koek, snijd en laat afkoelen!
Tip: je kunt de koekjes ook versieren als je dat leuk vindt. Drizzle er bijvoorbeeld witte chocolade overheen en wat fijngehakte pistachenootjes.
Snelle pistache koek met maar 5 ingrediënten
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 80 gram havermout
- 150 gram pistachenoten
- 60 ml maple syrup
- 1 el avocado-olie (of andere neutrale olie)
- snufje zout
Benodigdheden
- hakmolen
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 C (heteluchtoven).
- Doe de havermout en de pistachenoten in de hakmolen en hak totdat je een fijn meel hebt.
- Giet de maple syrup en olie erbij en pulseer tot je een stevig beslag hebt.
- Verspreid het beslag met behulp van een houten spatel op de bakplaat en bak in 20 minuten gaar.
- Haal de koek uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen. Je kunt de koek het beste snijden als deze nog een beetje warm is.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 123 | Calorieën uit vetten 63 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 7g, Waarvan | 11% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 5% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen