Snelle pistache koek met maar 5 ingrediënten

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Mijn moeder en mijn man vochten bijna om deze pistache koek. Nou, dan hoef ik jou niet meer uit te leggen hoe ongelooflijk lekker deze koeken zijn! Ik heb met verschillende verhoudingen geëxperimenteerd, maar het oordeel is unaniem: dit zijn de lekkerste!

Pistachenoten

Het leuke is dat je voor deze koeken maar 5 ingrediënten nodig hebt, die je waarschijnlijk zelfs al wel hebt liggen. Havermout, pistachenoten, snufje zout, maple syrup en olie. Ik gebruikte avocado-olie, maar olijfolie kan ook. Of kokosolie.

Pistachenoten zijn een van mijn favoriete notensoorten! Ze zijn zo lekker, lichtzoet en zijn natuurlijk ook prachtig om te zien. Wist je dat ze ook heel gezond zijn? Ze bevatten veel vezels, antioxidanten, onverzadigde vetten en zijn goed voor o.a. het hart en de ogen.

Maple syrup

Heb je geen maple syrup? Dan kun je dit eventueel vervangen door honing. De koekjes zijn dan alleen niet meer veganistisch. Wist je trouwens dat ze helemaal glutenvrij zijn? We gebruiken namelijk geen bloem, maar havermout.

De pistache koekjes maken is simpel. Doe de noten en de havermout samen in een hakmolen en voeg dan de olie en de maple syrup toe tot je een plakkerig deeg krijgt. Smeer dit uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koek, snijd en laat afkoelen!

Tip: je kunt de koekjes ook versieren als je dat leuk vindt. Drizzle er bijvoorbeeld witte chocolade overheen en wat fijngehakte pistachenootjes.

Snelle pistache koek met maar 5 ingrediënten

Snelle pistache koek met maar 5 ingrediënten

Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 80 gram havermout
  • 150 gram pistachenoten
  • 60 ml maple syrup
  • 1 el avocado-olie (of andere neutrale olie)
  • snufje zout

Benodigdheden

  • hakmolen
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 C (heteluchtoven).
  2. Doe de havermout en de pistachenoten in de hakmolen en hak totdat je een fijn meel hebt.
  3. Giet de maple syrup en olie erbij en pulseer tot je een stevig beslag hebt.
  4. Verspreid het beslag met behulp van een houten spatel op de bakplaat en bak in 20 minuten gaar.
  5. Haal de koek uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen. Je kunt de koek het beste snijden als deze nog een beetje warm is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *