Zomerse halloumi salade met perzik

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De zomer is het seizoen van lichte maaltijden, waaronder lekker groente en fruit. Salades zijn hier favoriet. Zo ook deze halloumi salade met perzik. Zoet, hartig, licht. Alles wat je wil deze zomer!

Als je op zoek bent naar een heerlijke salade die snel en gemakkelijk te maken is, dan is de zomerse halloumi salade met perzik een absolute aanrader. Deze salade combineert de zoete en sappige smaak van perziken met de hartige en gegrilde halloumi-kaas, en wordt afgemaakt met een kruidendressing. Het is een perfecte keuze voor een lichte lunch of een verfrissend bijgerecht bij een zomerse maaltijd.

Halloumi

Een van de sterren van deze salade is de halloumi-kaas. Halloumi is een traditionele Cypriotische kaas die bekend staat om zijn unieke eigenschap dat hij niet smelt bij verhitting.

Hierdoor is het perfect om te grillen of te bakken. De halloumi-kaas heeft een zoute, hartige smaak, en wanneer hij wordt gegrild, krijgt hij een heerlijk knapperig korstje. De combinatie van de zachte en romige textuur aan de binnenkant met de knapperige buitenkant zorgt voor een verrukkelijke smaakervaring.

Salade met perziken

Om de salade compleet te maken, voegen we perziken toe. Perziken zijn een kenmerkende vrucht van de zomer, met hun sappige en zoete smaak. Ze zorgen voor een heerlijk contrast met de hartige halloumi en voegen een frisse en fruitige dimensie toe aan de salade. Zorg ervoor dat de perziken goed rijp zijn, zodat ze optimaal zoet zijn.

Zijn ze nog niet goed rijp? Dan heb ik een trucje: grill de perzikpartjes kort zodat de zoete smaak beter naar voren komt.

Viognier

Bij de salade serveer ik een fles Casillero del Diablo Viognier wijn. Viognier is een witte druivensoort die bekend staat om zijn aromatische karakter en rijke smaakprofiel. Deze wijn heeft aroma's van tropisch fruit, bloemen en kruiden, die perfect passen bij de zomerse smaken van de salade.

De zoete en sappige perziken in de salade worden geaccentueerd door de fruitige tonen van de wijn, terwijl de hartige halloumi-kaas mooi samengaat met de lichte kruidigheid van de Viognier. De frisheid en levendigheid van de wijn helpen ook om het gehemelte te verfrissen na elke hap van de salade.

zomerse salade met haloumi en perzik

Zomerse salade

De Casillero del Diablo Viognier is een uitstekende keuze om te combineren met deze zomerse salade. De wijn heeft een goede balans tussen fruitige en bloemige tonen, met een vleugje kruidigheid en een zijdezachte textuur. De frisse en levendige afdronk van de wijn zorgt ervoor dat elke hap van de salade nog meer wordt versterkt. Je koopt Casillero del Diablo bij Albert Heijn.

Ben jij op zoek naar een lekker zomerse salade die je heel makkelijk maakt? Probeer dan eens deze zomerse halloumi salade met perziken. Heerlijk als lunch of met soep of brood voor het diner.

Zomerse halloumi salade met perzik

Zomerse halloumi salade met perzik

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 pak halloumi kaas
  • 2 rijpe perziken + sap van 1 perzik
  • 100 gram veldsla
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zout

Benodigdheden

  • grillpan

Instructies

  1. Snijd de halloumi in plakjes. Bestrijk met olijfolie.
  2. Zet de grillpan op hoog vuur en laat de pan goed heet worden. leg dan de halloumi erin en grill aan beide kanten.
  3. Meng in een hakmolen of met een staafmixer de peterselie, vers perziksap, extra vergine olijfolie, knoflook en optioneel zout tot een dressing.
  4. Snijd de perziken in partjes.
  5. Leg op een grote serveerschaal de sla en daar overheen de perzikpartjes en gegrilde halloumi. Maak af met de dressing.
Advertorial - i.s.m. Casillero del Diablo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *