Vegetarische tacos met bonen

Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie: bonen taco's met guacamole en salsa. Het is heel makkelijk om te maken, gezond, vezelrijk, eiwitrijk en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Dit recept moet je zeker proberen!

Of je nu een vegetariër bent of gewoon op zoek bent naar een heerlijk vleesvrij alternatief, vegetarische tacos met bonen bieden een verrukkelijke en voedzame keuze. Deze kleurrijke en smaakvolle maaltijd is een geweldige manier om te genieten van de heerlijke smaken van de Mexicaanse keuken, zonder dat er vlees aan te pas komt. Door de bonen te pureren met salsa heb je een unieke smaak en structuur.

Tacos zijn een populair gerecht dat zijn oorsprong vindt in Mexico. De Mexicaanse tacos worden zacht geserveerd of gebakken om ze knapperig te maken. In de Tex-Mex keuken zijn ook de hard shell taco's bekend, maar deze zijn niet authentiek Mexicaans.

Zelf vind ik het heerlijk om de zachte taco's eventjes te bakken zodat ze lekker krokant worden. Helaaml in dit recept waarbij we een beetje kaas gebruiken. Voor een vegan variant kun je de kaas trouwens prima achterwege laten of een vegan variant gebruiken.

Traditioneel worden tacos vaak gevuld met vlees, zoals rundvlees, varkensvlees of kip, maar vegetarische varianten winnen aan populariteit vanwege hun veelzijdigheid en smaakvolle samenstelling. Zo zul je steeds vaker taco's tegenkomen met pulled jackfruit, bonen of tofu.

De basis van het recept wat ik vandaag met je deel zijn de zwarte bonen. Bonen zijn een voedzame bron van eiwitten en vezels en ze voegen een heerlijke textuur en smaak toe aan het gerecht. Zwarte bonen, kidneybonen of bruine bonen zijn populaire keuzes voor vegetarische tacos, omdat ze een stevige en vullende vulling bieden. Door bonen toe te voegen, krijgen de tacos niet alleen een hartige smaak, maar ook een flinke dosis voedingsstoffen.

Naast bonen kunnen vegetarische tacos ook worden gevuld met een overvloed aan andere smaakvolle ingrediënten. Groenten spelen een belangrijke rol in dit gerecht en bieden een scala aan smaken en texturen. Verse tomaten, knapperige sla, sappige maïs en pittige jalapeño pepers zijn slechts enkele voorbeelden van groenten die kunnen worden toegevoegd. Deze ingrediënten voegen niet alleen kleur toe aan de tacos, maar zorgen ook voor een mooie balans tussen frisheid en pit.

Een ander belangrijk element van vegetarische tacos is de saus. Ik heb kant-en-klare salsa gemeen door de bonen. Daarnaast serveren we een zelfgemaakte salsa en guacamole bij de taco's. Je zou er ook nog zure room bij kunnen serveren. Kortom, deze vegetarische taco's met bonen zijn een must om eens te proberen!

Vegetarische tacos met bonen

Vegetarische tacos met bonen

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram zwarte bonen
  • 150 gram tomatillo salsa
  • 8 medium wraps (glutenvrij indien nodig)
  • 100 gram geraspte cheddarkaas
  • 1 mango
  • 1 rode ui
  • sap van 1/2 limoen
  • takje koriander of platte peterselie
  • guacamole
  • scheutje olie om in te bakken

Benodigdheden

  • staafmixer of hakmolen
  • koekenpan of hapjespan

Instructies

  1. Spoel de bonen goed af en laat ze uitlekken. Pureer ze grof en meng de salsa er doorheen.
  2. Verdeel de bonenpuree over de wraps. Strooi de kaas er over een vouw ze doormidden dicht.
  3. Laat de pan goed heet worden en giet olie in de pan. Bak de tacos aan beiden kanten goudbruin.
  4. Maak de salsa door de mango in blokjes te snijden en te mengen met gesnipperde rode ui, limoensap en koriander of platte peterselie.
  5. Serveer de taco's met de guacamole en de salsa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *