recept

Deze heerlijke Italiaanse salade is supersimpel om te maken en ideaal als lunch of diner (met bijvoorbeeld een soepje erbij). Hij doet denken aan een panzanella, een Italiaanse broodsalade waarbij je restjes brood gebruikt. Dat kan ciabatta zijn, maar bijvoorbeeld ook een restje stokbrood. Door de o...

recept

Pasta is altijd een goed idee toch? Er zijn heel veel lekkere klassieke pastagerechten. Pasta al ragu bijvoorbeeld, alla norma of pasta all'arrabiata. Heerlijk! Maar misschien heb je eens zin in heel wat anders. Deze pasta een pareltje met lekker veel 'verborgen groenten'. Ook ideaal dus om kids net...

recept

Ik heb een superleuke paasactiviteit voor je! Deze paaseieren van cake maken! Ze zijn een beetje afgeleid van de nu zo populaire cakepops. Maar dan dus in de vorm van een paasei. De cake zelf is sueprmakkelijk te maken en glutenvrij en plantaardig. Vervolgens dopen we hem in chocolade en kun je hem ...

recept

Poffertjes zijn superlekker en typisch Nederlands. Kleine, luchtige pannenkoekjes. Als kind heb je ze vast weleens gegeten. Het lekkerste met boter en poedersuiker en vaak kon je die dan op de kermis of bij zo'n gebakkraam kopen. Zelf poffertjes maken is ook hartstikke leuk! Misschien denk je dat he...

recept

Vind jij gnocchi ook zo lekker? Heerlijk zachte aardappelkussentjes die je echt in huis moet hebben. Sommige mensen vinden ze papperig, maar de key is om ze echt kort te koken (of eventueel te bakken!). Dit recept van gnocchi met spinazie, zongedroogde tomaatjes en vega worst is echt een topper v...

recept

Het is bijna Pasen en dat is bij uitstek een moment om lekker te brunchen! Dit jaar door de huidige maatregelen waarschijnlijk niet met de hele familie, maar in hele kleine kring. Maak het extra gezellig met versgebakken brood. De geur van vers brood en dan dat heerlijke zachte, knapperige brood op ...

recept

Dit lekkere vegetarische gerecht van vegetarische ceviche is geïnspireerd op de heerlijke vega ceviche die we in Alicante aten. De ceviche is van oorsprong een Zuid-Amerikaans gerecht waarbij rauwe vis als het ware wordt 'gegaard' in citrussap. Een heerlijk fris voorgerecht. Vegetarische ceviche ...

recept

Dit is zo een topper van een ontbijt- of brunchrecept! Heerlijke fluffy pannenkoeken met stukjes chocolade, één van mijn favoriete recepten voor in het weekend. Dit boekweitpannenkoeken recept is dankzij de ingrediënten super voedzaam. En glutenvrij en plantaardig. Win-win-win dus! Lekker ont...

recept

Hot cross buns zijn zoete broodjes die in Engelstalige delen van de wereld met Pasen worden gegeten. De broodjes zijn licht kruidig en rijkelijk gevuld met rozijnen, krenten en soms ook gedroogd fruit. Als ze net uit de oven komen, bestrijk je ze met abrikozenjam zodat ze mooi gaan glanzen en die ke...

recept

Wie is er nog meer fan van cheesecake? Ik denk dat de meeste mensen de frisse smaak van de traditionele klassieke cheesecake wel kunnen waarderen. Wat nou als je vegan eet, lactosevrij eet of gewoon eens een keer iets anders wil? Ik maakte een vegan cheesecake met frisse passievrucht om het helem...

recept

Misschien dat ik deze vegan chocolademousse nog wel lekkerder vind dan de 'originele' variant. Deze mousse is zoooo heerlijk luchtig. Van die belletjes die in je mond 'ontploffen'. En dat voor een mousse die dus zonder slagroom en zonder (rauwe) eieren wordt gemaakt. Hoe 'ie dan zo luchtig wordt? Aq...

recept

Vada pav is een Indiase 'burger' die met name in Mumbai wordt gegeten. De burger zelf is gemaakt van aardappel en daarmee is 'ie helemaal vegetarisch en zelfs vegan. Lekker op smaak gebracht met smaakmakers als koriander, garam massala en peper en daarna gefrituurd. Erbij zitten verschillende chutne...

recept

Hoe geniaal is dit? Cinnamon buns, maar dan in minder dan 5 minuten. Ik hoor je denken: "hoe dan?" Door er een heerlijke mug cake van te maken. Ik was zelf enigszins sceptisch, want zou dan echt smaken als een cinnamon roll? Ik kan je verzekeren, dat doet het! Een ultiem verwenmoment deze cinnamon r...

recept

De Week Zonder Vlees gaat weer van start en dat leek me een perfect moment om deze heerlijke rijstbowl met tandoori tofu-spiesje met jullie te delen. Het recept voor tandoori zit al heel lang in mijn repertoire. Tot een aantal jaren geleden altijd met kip. Maar je kunt er dus ook heerlijke vegetari...

recept

Heb jij weleens een açai bowl gegeten? De açai smoothie bowl is een gezond ontbijt boordevol fruit dat smaakt als een dessert! Gemaakt met açai puree, banaan, bessen en zuivelvrije melk. Zelf een açai bowl maken is heel makkelijk en erg lekker, kijk maar mee! Acai als superfood Deze paarse smo...

recept

Pannenkoeken kun je eten voor het ontbijt, brunch, maar ook voor het diner. Vooral in Nederland worden dikwijls pannenkoeken voor het avondeten gegeten. Deze crepes (Franse pannenkoeken) kun je ook elk moment van de dag eten. Vul ze met jam, vers fruit, Nutella of hartige vulling. Deze pannenkoeken ...

recept

Dit Oreo toetje ontstond min of meer toevallig. Ik wilde een dessert maken en een van mijn klassiekers is chocoladepudding. Ik zag dat ik ook nog glutenvrije 'oreo koekjes' had liggen (AH eigen merk). En voor de frisse noot, wat frambozen. Chocolade en framboos is een klassieke combinatie. Het fi...

recept

Saganaki is een typisch Grieks gerecht. Het staat voor gebakken feta, maar er zijn dus ook variaties op. Zo maakte ik zelf een garnalen saganaki. Gebakken garnalen met daaroverheen heerlijk romige feta kaas die nog even de oven in gaat. Grieks genieten Houd je van Griek eten of ben je gewoon op zo...

recept

Aquafaba is een soort magisch spul. Jarenlang dacht ik, en jij waarschijnlijk ook, dat dit vocht uit een blik of pot kikkererwten gewoon weggespoeld moest worden. Maar nee, het is superhandig! Vooral voor vegan baksel en andere plantaardige creaties. Zo kun je er plantaardige mayonaise mee maken, ma...

recept

Deze heerlijke chocoladecake is gezond. Of althans een stuk gezonder dan je gewend bent. We gebruiken om de cake te zoeten voornamelijk banaan, gecombineerd met een beetje rietsuiker en pure chocolade. Overigens geldt, hoe puurder de chocolade, hoe minder suiker. Banaan en chocolade zijn een 'match ...

recept

Je Valentijn verrassen met een lekker en romantisch dessert? Of misschien gewoon je Midden-Oosterse maaltijd in stijl afsluiten? Malabi wordt o.a. in Israel gegeten en is een melktoetje met rozenwater en pistachenoten. In deze vegan variant gebruiken we kokosmelk die lekker op smaak wordt gebracht m...

recept

Dit is echt een supermakkelijk tussendoortje! Rice Krispies (gepofte rijst) en chocolade. De chocolade bindt het geheel en zorgt er dus voor dat het repen worden. Ideaal als je een snel en makkelijk tussendoortje wil maken. Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade laten smelten, mengen met ...

recept

Traybakes doen het altijd geweldig hier! Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar wij gaan er goed op. Alles op de bakplaat en de oven doet de rest. Ik merk dat de recepten voor traybakes en ovenschotels hier op de site ook superpopulais zijn. En dat snap ik! Vegetarische traybake Dit keer heb ik ee...

recept

Blondies zijn de BFF's van brownies. Of eigenlijk misschien de zusjes van brownies. De blondies danken zijn naam aan de bleke kleur. Er zijn een heleboel verschillende manieren om zelf blondies te maken. Wij gingen voor een gezondere variant die ook nog eens glutenvrij, plantaardig, koolhydraatarm e...

recept

Chiapudding is een dessert of ontbijt gemaakt van chiazaad. Een chiazaad pudding dus! Je kunt het zelf veel smaak geven en het fijne is, dat het nog gezond is ook. Ben je dus op zoek naar een lekkere en gezonde toetjes? Dan is dit een goede kanshebber! Chiazaad gezond Chiazaad heeft de afgelopen j...

recept

Zin in een lekkere ovenschotel en zin in Mexicaans? Dan heb ik goed nieuws voor je! Deze Mexicaanse rijstschotel combineert het! Rijst ovenschotel met kaas De rijst wordt met salsa, kidneybonen en mais op smaak gebracht. Vervolgens bedekt onder een laagje kaas en gaat 'ie zo, hop de oven in! Doord...

recept

Zelf gezonde wafels maken? Deze heerlijke ontbijtwafels zijn superlekker, voedzaam, makkelijk en nog gezond ook. Dat is een goede start van de dag! Hieronder lees je alles over dit heerlijke ontbijtje. Glutenvrije vegan wafels voor ontbijt of lunch Wat eet jij meestal voor ontbijt? Havermout, mues...

recept

Waarschijnlijk heb je het blijde nieuws al op Instagram voorbij zien komen. Er komt in mei een mini-foodie aan. There's a bun in my oven, zoals ze dat dan mooi in het Engels zeggen. Fantastisch nieuws natuurlijk! Je zag het wellicht al een beetje aan de recepten de laatste tijd (denk aan alcoholvrij...

recept

Heb je tortilla's (of wraps) over? Maak er tostada's van! Tostada's zijn geroosterde of gefrituurde tortilla's, vaak gemaakt van maisbloem. Je kunt tegenwoordig trouwens in grote supermarkten ook kant-en-klare tostada's kopen mocht je geen leftovers hebben. Zelf had ik geen leftovers en kocht ik kan...

recept

Chocolate chip cookies. Je kent ze wel: van die grote, stevige Amerikaanse koeken. Een knapperige buitenkant, een zachte binnenkant en natuurlijk heerlijke chocolade stukjes. Een echte klassieker onder de koekjes! Ik ging aan de slag met een glutenvrije variant van deze koeken en zo ontstonden er su...

recept

Roti canai Een heerlijk platbrood! Roti canai (spreek uit als 'roti chenai') wordt gegeten in o.a. Maleisië en Singapore en is geinspireerd op de Indiase roti of parata. Wie daar weleens is geweest heeft vast weleens de (straat)verkopers met roti cenai gezien. Wat dit platbrood zo uniek maakt zijn...

recept

Eet jij weleens mosselen? Ze zijn weer in het seizoen, dus goed nieuws voor alle mosselfans! En, anders dan je misschien zou denken, is zelf mosselen bereiden helemaal niet moeilijk. Het Nederlands Mosselbureau daagde me uit om een aantal leuke en lekkere recepten met deze schelpdieren te bedenken. ...

recept

Zin in een lekkere en gezonde lunch die net weer wat anders dan anders is? Probeer deze heerlijke Koreaanse pannenkoek. Verrassend lekker! Deze geel gekleurde pannenkoek is vegetarisch, vegan en glutenvrij. Eet je niet vegetarisch? Dan kun je eventueel nog garnalen toevoegen voor extra veel smaak. ...

recept

Witte bonendip is lekker als borrelhapje, op de mezze plank of bijvoorbeeld op je brood voor de lunch. Het doet erg denken aan klassieke hummus, maar dan nog wat zachter van smaak door het gebruik van cannellini bonen in plaats van kikkererwten. De ingrediënten heb je wellicht al wel in huis (peulv...

recept

Zoals jullie misschien weten, is mijn moeder Caribisch. Een van de typische gerechten die we vroeger ook vaak aten is 'jerk chicken'. Kip in een heerlijk spicy marinade bomvol smaak. De Madam Jeannette ('ball o' fire' in de volksmond) zorgen voor een pittige kick. De andere ingrediënten zorgen voor...