Alcoholvrije sangria maken
- Door Judith Pagrach
- Spaans
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Sangria is een typisch Spaanse drank van o.a. (rode) wijn, citrusfruit, vruchtensap en eventueel water en zoetstof. Het is een verfrissende zomerdrank, die je misschien wel kent van vakantie. Zelf maken is hartstikke makkelijk en lekker! Vandaag laat ik je een non-alcoholische variant zien. Daar kan het hele gezin van genieten.
Als basis nemen we een rode druivensap. Ik kocht deze bij AH in het koelschap, je kunt ook kiezen voor een witte druivensap als je die makkelijker kunt vinden. Verder kun je kiezen wat voor citrusfruit je lekker vindt. Er hoort in ieder geval sinaasappel in en of een limoen of een citroen. Ik kies zelf voor limoenen omdat die wat zachter van smaak zijn.
Laat de alcoholvrije sangria het liefste even in de koelkast intrekken. Dan heeft 'ie extra veel smaak en is 'ie dus extra lekker! En wil je er meteen een Spaans thema van maken? Dan eet je bijvoorbeeld deze empanadas de atun, patatas bravas of Spaanse aardappelomelet erbij.
Alcoholvrije sangria maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 3 stuks citrusfruit naar keuze bijvoorbeeld sinaasappels
- 300 ml druivensap (bij voorkeur van rode druiven)
- 150 ml (bloed)sinaasappelsap
- 100 ml bruiswater
- ijsblokjes
Benodigdheden
- karaf
- glazen
Instructies
- Meng in een kan of karaf de sappen en het bruiswater.
- Was de vruchten goed en snijd in plakjes. Voeg toe aan de karaf en roer goed door. Het liefste laat je dit even intrekken zodat je alcoholvrije sangria lekker veel smaak heeft!
- Zet tot gebruik in de koelkast.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 104 | Calorieën uit vetten 2 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 0g, Waarvan | 0% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 0% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
In normale sangria wordt vooral stukjes appel gedaan, waarom hier enkel citrus?
Normale sangria is wat wrang van smaak door de rode wijn, zou grapefruit geen idee zijn om die smaak te evenaren?
Hi Erwin, zelf ken ik uit Spanje niet de appel in de sangria, maar je kunt er natuurlijk in doen wat je lekker vindt. Verder is citrusfruit altijd lekker en zoet hierin.