Alcoholvrije sangria maken

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Sangria is een typisch Spaanse drank van o.a. (rode) wijn, citrusfruit, vruchtensap en eventueel water en zoetstof. Het is een verfrissende zomerdrank, die je misschien wel kent van vakantie. Zelf maken is hartstikke makkelijk en lekker! Vandaag laat ik je een non-alcoholische variant zien. Daar kan het hele gezin van genieten.

Als basis nemen we een rode druivensap. Ik kocht deze bij AH in het koelschap, je kunt ook kiezen voor een witte druivensap als je die makkelijker kunt vinden. Verder kun je kiezen wat voor citrusfruit je lekker vindt. Er hoort in ieder geval sinaasappel in en of een limoen of een citroen. Ik kies zelf voor limoenen omdat die wat zachter van smaak zijn.

Laat de alcoholvrije sangria het liefste even in de koelkast intrekken. Dan heeft 'ie extra veel smaak en is 'ie dus extra lekker! En wil je er meteen een Spaans thema van maken? Dan eet je bijvoorbeeld deze empanadas de atun, patatas bravas of Spaanse aardappelomelet erbij.

Alcoholvrije sangria maken

Alcoholvrije sangria maken

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 stuks citrusfruit naar keuze bijvoorbeeld sinaasappels
  • 300 ml druivensap (bij voorkeur van rode druiven)
  • 150 ml (bloed)sinaasappelsap
  • 100 ml bruiswater
  • ijsblokjes

Benodigdheden

  • karaf⁠
  • glazen⁠

Instructies

  1. Meng in een kan of karaf de sappen en het bruiswater.
  2. Was de vruchten goed en snijd in plakjes. Voeg toe aan de karaf en roer goed door. Het liefste laat je dit even intrekken zodat je alcoholvrije sangria lekker veel smaak heeft!
  3. Zet tot gebruik in de koelkast.

2 reacties op “Alcoholvrije sangria maken

  • Erwin Laforce

    In normale sangria wordt vooral stukjes appel gedaan, waarom hier enkel citrus?
    Normale sangria is wat wrang van smaak door de rode wijn, zou grapefruit geen idee zijn om die smaak te evenaren?

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Erwin, zelf ken ik uit Spanje niet de appel in de sangria, maar je kunt er natuurlijk in doen wat je lekker vindt. Verder is citrusfruit altijd lekker en zoet hierin.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *