Mint chocolate chip ijs maken zonder ijsmachine

 • voor 6 personen
 • Voorbereidingstijd10 minuten
 • Totale benodigde tijd6 uur
Ga naar recept

Voor dit heerlijke ijsrecept heb je geen ijsmachine nodig! Dit mint chocolate chip ijs maak je zonder ijsmachine. Met maar een paar ingrediënten, een blender of staafmixer, wat ruimte in je vriezer en een klein beetje geduld. Het ijs is bovendien gemaakt zonder eieren en zuivel en daarmee ook geschikt voor als je vegan eet!

Heb je ook zin om lekker ijs te maken? Lees dan vooral verder! Je kunt trouwens eindeloos variëren. Houd je niet zo van pepermuntsmaak? Dan kun je het vervangen door bijvoorbeeld vanille-extract of het helemaal achterwege laten. Ook kun je nootjes toevoegen, wat jij wilt!

Lekker romig ijs

Het geheime ingrediënt? Onder andere avocado! Om roomijs te maken, gebruik je normaal onder andere room of volle melk. Dit ijs wordt echter romig door het gebruik van avocado, kokosmelk en gecondenseerde kokosmelk. Bovendien zorgt de avocado voor een mooi groen kleurtje zonder kunstmatige kleurstoffen. Win-win!

Ijs zonder ijsmachine maken

Om dit ijs te maken zonder ijsmachine pureer je alles (behalve de chocolate chips (chocolade druppels of chocolade stukjes van een reep) tot een gladde massa. Vervolgens stort je dit op een met bakpapier bekleedde bakvorm (cakevorm). Hoe hoger het bakblik, hoe langer het duurt voor je ijs helemaal opgestijfd is. Als je een platte bak kiest, ben je dus veel sneller klaar (maar heb je wel wat meer ruimte in je vriezer nodig).

Gezonder mint chocolate chip ijs

Omdat het ijs zo lekker romig van textuur is, kun je het meteen in mooie bollen scheppen. Je kunt het eten uit een bakje of op een hoorntje (check dan even indien relevant of het hoorntje vegan/glutenvrij is). Oh, en het ijs is door gebruik van de pure ingrediënten een stuk gezonder dan wat je gewend bent. We zoeten het ijs namelijk alleen met gecondenseerde kokosmelk en de pure chocolade. Zelf vind ik het lekker om hele pure chocolade te gebruiken. Dat combineert heerlijk met de pepermuntsmaak!

Nog meer ijsinspiratie opdoen voor zelfgemaakt ijs zonder ijsmachine? Dit zijn een aantal van onze favoriete recepten waarmee je zelf ijs maakt:

Mint chocolate chip ijs maken zonder ijsmachine

Mint chocolate chip ijs maken zonder ijsmachine

Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 2 rijpe avocado's
 • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk (a 320 gram)
 • 1 blikje kokosmelk (a 200 ml)
 • 1 tl pepermunt-extract
 • 120 gram pure chocoladedruppels of grof gehakte pure chocolade

Benodigdheden

 • 1 bakblik bekleed met bakpapier (zie intro over grootte)
 • blender of staafmixer

Instructies

 1. Halveer de avocado's en haal de pit eruit.
 2. Doe de avocado's, samen met de gecondenseerde kokosmelk in de blender of staafmixer en blend tot een glad geheel.
 3. Giet nu de reguliere kokosmelk erbij en blend nogmaals. Zorg dat er geen stukjes avocado meer inzitten, maar dat alles goed gepureerd is. Voeg tot slot pepermunt-extract toe en blend nogmaals.
 4. Giet circa 1/5 van het mengsel in het bakblik, strooi hier een deel van de chocolade overheen. Giet nogmaals 1/5 van het mengsel in het blik gevolgd door de chocolade. Herhaal totdat het ijsmengsel en de chocolade op zijn. Op deze manier zorg je ervoor dat de chocolade goed verdeeld is.
 5. Zet de bak gedurende 6 uur in de vriezer. Langer mag ook! Gebruik je een plat blik, dan is je ijs waarschijnlijk sneller klaar.
mint chocolate chip ijs recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *