Vegetarische pastasalade met mozzarella en (vegetarische) pepperoni

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Een lekkere pastasalade kan altijd! Als lunch, als avondmaaltijd, bij een picknick in het park of bij de BBQ bijvoorbeeld. Ik maakte een lekkere vegetarische pastasalade die doet denken aan de smaken van een pizza.

Vegetarische pastasalade

Je kunt natuurlijk van alles in je pastasalade gebruiken. Net wat je zelf lekker vindt. Ik vind deze combinatie met zachte mozzarella balletjes, (vegetarische) pepperoni, frisse tomaatjes en basilicum helemaal te gek! Als je het helemaal wil afmaken, kun je een BBQ-saus gebruiken. Maar gewoon afmaken met extra vergine olijfolie en balsamicoazijn kan natuurlijk ook. Allebei helemaal lekker.

Mocht je deze pastasalade glutenvrij willen maken, kun je glutenvrije pasta gebruiken. In vrijwel elke supermarkt zijn glutenvrije pastasoorten te vinden. De salade van tevoren maken, kan trouwens ook prima. Bewaar dan in een afgesloten bakje in de koelkast (mijn favoriet zijn de glazen bakjes van Ikea).

Vegetarische pastasalade met mozzarella en (vegetarische) pepperoni

Vegetarische pastasalade met mozzarella en (vegetarische) pepperoni


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram fusilli (of ander type pasta)
  • 400 gram cherry tomaten
  • 75 gram (vegetarische pepperoni)
  • 100 gram buffelmozzarella mini
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • optioneel: barbecuesaus

Benodigdheden

  • kookpan
  • grote kom

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water.
  2. Halveer de cherry tomaten en snijd de basilicum in grove stukken.
  3. Halveer de pepperoni plakjes.
  4. Meng de pasta met de tomaatjes, mozzarella, pepperoni, basilicum en extra vergine olijfolie.
  5. Garneer vlak voor serveren optioneel met barbecuesaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *