Poke bowl met garnalen en surimi maken

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zelf een pokebowl maken? Leuk en lekker en veel makkelijker dan je misschien zelf denkt! Een pokebowl is een van oorsprong Hawaiiaans gerecht bestaande uit een laagje rijst, groenten en vaak (rauwe) vis. De bowl die ik voor jullie maakte bevat geen rauwe vis en is daarmee helemaal zwangerschapsproof! Als vulling gebruiken we o.a. garnalen en surimi sticks. Update: per 2022 adviseert het Voedingscentrum zwangere vrouwen geen garnalen en surimi meer te eten. Toch zwangerschapsproof maken? Gebruik gegrilde zalm.

Pokebowl met garnalen en meloen

Daarnaast lekkere en kenmerkende groenten als edamame boontjes (soja bonen), komkommer en wortel. Als verrassende en frisse twist: meloen. Vaak zie je mango in dit soort bowls. Superlekker, maar meloen maakt het nog net even wat zomerser. Bovendien lag er een rijpe meloen op mijn fruitschaal, dus waarom niet :-). Het resultaat is een heerlijke en kleurrijke bowl, boordevol smaak. Je zet het binnen 20 minuten op tafel, dus ideaal voor doordeweeks ook. Ga jij ook deze poke bowl maken? Laat het weten in de comments of deel op Instagram!

Liever een poke bowl met zalm? Hier vind je een lekker recept voor een poke bowl met zalm en avocado.

Poke bowl met garnalen en surimi maken

Poke bowl met garnalen en surimi maken

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 10 reuze garnalen (rauw en ongepeld)
  • 150 gram surimi sticks
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram edamame boontjes
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 1 galia meloen
  • 1 el sojasaus
  • 3 el water
  • 1 tl sriracha
  • 2 el mayonaise
  • zwart sesamzaad
  • verse koriander

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Doe de garnalen in de pan. Bak 2 minuten aan elke kant en voeg dan de sojasaus en water toe. Draai het vuur laag en laat nog eens 3 minuten sudderen (of totdat hde binnenkant compleet wit is). Laat ze daarna even afkoelen.
  3. Was de wortel en schrap deze. Snijd in dunne plakjes.
  4. Snijd de gewassen komkommer met een kaasschaaf in linten.
  5. Halveer de meloen en schep de zaden eruit. Maak met behulp van een meloenbolletjeslepel bolletjes. Heb je die niet? Dan kun je de meloen ook gewoon in kleine blokjes snijden.
  6. Meng de sriracha en de mayonaise in een kommetje.
  7. Pel de garnalen.
  8. Bedek de kommen met een laagje rijst en leg vervolgens de groenten, meloen, garnalen en surimi op.
Maak af met sesamzaad, koriander en Sriracha-mayonaise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *