Empanada met tonijn (empanada de atún)
- Door Judith Pagrach
- Spaans
- voor 20 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Ineens had ik zin in empanadas. Empanada is Spaans voor pasteitje en kan met van alles gevuld zijn. Deze empanada de atún wordt erg veel gegeten in Spanje en bevat naast tonijn, onder meer ei, ui en tomaat. Ik heb in al mijn tijd in Spanje heel wat empanadas naar binnen gewerkt, vooral die met tonijn. Ik was dan ook erg blij met hoe die van mij zijn gelukt, want wat mij betreft smaken ze precies zoals die in Spanje! Que rico :-)!
Empanada met tonijn (empanada de atún)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 20 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 20 vellen bladerdeeg
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 160 gram tonijn uit blik
- 2 eieren
- 1 grote tomaat (in kleine blokjes gesneden)
- 1 tl pimentón (gerookt paprikapoeder)
- 2 schijfjes jalapeño peper (fijngesneden)
Benodigdheden
- kommetje of uitsteekvormpje (rond) ter grootte van de bladerdeegvellen.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C. Laat intussen de bladerdeegvellen los van elkaar ontdooien.
- Kook één van de 2 eieren zodat je een hardgekookt ei hebt. Het andere ei kluts je in een bakje los met een vork en zet je apart.
- Laat het gekookte ei met koud water schrikken en pel het. Snijd vervolgens in kleine blokjes en meng met de tonijn, stukjes tomaat, ui, peper en pimenton.
- Gebruik een uitsteekvormpje of een kommetje en een mes om van de bladerdeegvellen grote cirkels te maken.
- Schep in het midden van een bladerdeegvel wat van het mengsel. Vouw het dubbel en 'seal' het pakketje dicht met een vork. Herhaal totdat je alle bladerdeegcrikels hebt gevuld.
- Bestrijk met het losgeklopte ei en bak 20 minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 266 | Calorieën uit vetten 158 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 18g, Waarvan | 27% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 22% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hallo. Tijdens de zwangerschap mag je geen tonijn. Dit recept is niet geschikt
Gr René
Dank voor deze info René, ik zie inderdaad dat tonijn uit blik recent is toegevoegd aan de lijst van te vermijden voedingswaren als je zwanger bent. Ik pas het aan.