Empanada met tonijn (empanada de atún)

  • voor 20 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ineens had ik zin in empanadas. Empanada is Spaans voor pasteitje en kan met van alles gevuld zijn. Deze empanada de atún wordt erg veel gegeten in Spanje en bevat naast tonijn, onder meer ei, ui en tomaat. Ik heb in al mijn tijd in Spanje heel wat empanadas naar binnen gewerkt, vooral die met tonijn. Ik was dan ook erg blij met hoe die van mij zijn gelukt, want wat mij betreft smaken ze precies zoals die in Spanje! Que rico :-)!

Empanada met tonijn (empanada de atún)

Empanada met tonijn (empanada de atún)

  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 20 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 20 vellen bladerdeeg
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 160 gram tonijn uit blik
  • 2 eieren
  • 1 grote tomaat (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 tl pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • 2 schijfjes jalapeño peper (fijngesneden)

Benodigdheden

  1. kommetje of uitsteekvormpje (rond) ter grootte van de bladerdeegvellen.

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C. Laat intussen de bladerdeegvellen los van elkaar ontdooien.
  2. Kook één van de 2 eieren zodat je een hardgekookt ei hebt. Het andere ei kluts je in een bakje los met een vork en zet je apart.
  3. Laat het gekookte ei met koud water schrikken en pel het. Snijd vervolgens in kleine blokjes en meng met de tonijn, stukjes tomaat, ui, peper en pimenton.
  4. Gebruik een uitsteekvormpje of een kommetje en een mes om van de bladerdeegvellen grote cirkels te maken.
  5. Schep in het midden van een bladerdeegvel wat van het mengsel. Vouw het dubbel en 'seal' het pakketje dicht met een vork. Herhaal totdat je alle bladerdeegcrikels hebt gevuld.
  6. Bestrijk met het losgeklopte ei en bak 20 minuten.
Tip: je kunt de empanadas ook goed invriezen. Tip 2: De empanadas maken voor een feestje? Je kunt ze gemakkelijk van tevoren maken. Bak ze dan zo'n 15-18 minuten en bak ze dan net voor de gasten komen nog eens 5 minuten, zodat ze lekker warm zijn. Ze zijn trouwens koud ook heel lekker.

2 reacties op “Empanada met tonijn (empanada de atún)

    • Judith Pagrach

      Dank voor deze info René, ik zie inderdaad dat tonijn uit blik recent is toegevoegd aan de lijst van te vermijden voedingswaren als je zwanger bent. Ik pas het aan.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *