Vegetarische spinazierisotto

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Met een goede risotto kun je ons wel blij maken! Heerlijke, romig smakende rijstkorrels. Puur comfort food! Sterker nog, een risotto was een van de eerste dingen die ik leerde koken. Nog altijd kan ik genieten van een lekkere risotto. Of dat tomatenrisotto, blauwe kaas-en-walnoten risotto is of een pompoenrisotto, ik ben fan. In Delicious magazine zag ik een spinazierisotto staan. Dat leek me een leuk en lekker idee, dus ik gaf daar mijn eigen draai aan.

Risotto zonder wijn

Omdat ik zwanger ben, heb ik de wijn vervangen door een beetje appelsap. Op die manier krijg je ook dat friszure, dus wat mij betreft een prima alternatief! Je kunt het gerecht vegetarisch houden of vegan maken. Als je het graag als vegan gerecht wil eten, laat je de kaas achterwege of kies je een plantaardige kaas.

Ga je ook aan de slag met deze of een van mijn andere risotto recepten? Ik hoor graag hoe je het vond :-)!

Vegetarische spinazierisotto

Vegetarische spinazierisotto

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram (biologische) spinazie
  • 300 gram arboriorijst
  • 750 ml kokend water
  • 150 ml appelsap
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 1 el bouillonpoeder (of 1 bouillonblokje vegetarisch)
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 tl edelgistvlokken (optioneel)
  • 100 gram (groene) olijven
  • 75 gram geraspte kaas (optioneel - gebruik vegan kaas indien nodig)
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • (gietijzeren) pan met dikke bodem (ik gebruik zelf graag deze *)
  • staafmixer of blender

Instructies

  1. Pureer de spinazie met het water tot een gladde, dunne puree. Roer het bouillonblokje/poeder er doorheen en zet apart.
  2. Zet de pan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan en fruit het sjalotje even aan. Voeg de rijst toe en blus af met de appelsap.
  3. Laat de rijst de sap helemaal opnemen en voeg dan 1/5 van het spinaziemengsel toe. Roer goed door zodat het niet aanbakt.
  4. Zodra het vocht helemaal is opgenomen, giet je er weer 1/5 bij, tot de rijst gaar is.
  5. Voeg de kruiden en edelgistvlokken toe en breng op smaak met peper (en eventueel zout, als je kaas en olijven gebruikt zou ik geen extra zout toevoegen!). Wanneer je kaas gebruikt, kun je dat ook nu toevoegen. Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat nog 5 minuten staan. Maak af met de olijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *