Pindakaas-chocolade ijs (zonder ijsmachine)

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd4 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Zelf lekker ijs maken zonder ijsmachine? Ja, het kan echt! Ik heb weer een heerlijk ijsrecept voor je. Lekker romig, boordevol smaak en zelf makkelijk te maken. Je zult echt blij verrast zijn als je dit chocolade-pindakaasijs maakt. Naast makkelijk te maken en superlekker, is het geschikt voor iedereen die glutenvrij, lactosevrij of vegan eet. Door het gebruik van pindakaas en kokosmelk krijg je een mooie romige basis.

Luxe ijs maken

De toppings aan het einde, de chocolate chips, pinda's en mini pretzels maken het helemaal af! Het gevoel van een heerlijk luxe ijsje, maar dan net even wat gezonder. En trouwens, hoe leuk is het om te kunnen zeggen dat je zelf je eigen ijs hebt gemaakt?

Je kunt het ijs serveren in een bakje of in een hoorntje. Als je een oubliehoorn kiest, let dan even op als je glutenvrij of vegan eet. Maar eerlijk, in een bakje is ook heel erg lekker ;-). Het allerlekkerste is het ijs als je het 10- 15 minuten van tevoren uit de vriezer haalt. Dan wordt het net even wat zachter en kun je makkelijker bolletjes scheppen. Meer ijs maken zonder ijsmachine?

Pindakaas-chocolade ijs (zonder ijsmachine)

Pindakaas-chocolade ijs (zonder ijsmachine)

Log in om recept aan collectie toe te voegen
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk uit blik (geen light!)
  • 200 gram pindakaas (of amandel- of cashew pasta) 100% noten
  • 150 ml maple syrup
  • 5 el cacao
  • 1 tl vanille-extract
  • 75 gram pure chocolade druppels (of grof gehakte reep pure chocolade)
  • 75 gram vers gebrande pinda's (gezouten of ongezouten)
  • optioneel: handje (glutenvrije) mini pretzels

Benodigdheden

  • staafmixer
  • cakebakblik bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Pureer de pindakaas, kokosmelk, vanille-extract en 100 ml maple syrup tot een gladde pasta.
  2. Schenk de helft in het bakblik.
  3. Voeg aan de andere helft (in de mengbeker) cacao en de resterende maple syrup toe en pureer weer.
  4. Strooi de helft van de chocolade druppels en pinda's op de pindakaaslaag. Giet nu de chocoladelaag er bovenop. Maak met de achterkant van een lepel of vork voorzichtig wat swirls.
  5. Maak het ijs af door op de bovenkant chocoladedruppels en pinda's (en eventueel pretzels) te strooien.
  6. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.
  7. Haal circa 10-15 minuten voor gebruik uit de vriezer en maak met een ijslepel mooie bollen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *