Witte asperges met rivierkreeftjes en ei

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wie is er nog meer dol op witte asperges? Ze zijn maar kort in het seizoen in Nederland, dus extra genieten als ze er zijn. Veel asperges komen uit Limburg en worden geteeld van maart tot en met juni. Traditiegetrouw is 24 juni de laatste dag dat je Nederlandse witte asperges kunt kopen. Het is er nu dus volop het seizoen voor dus het leek mij leuk om weer eens met witte asperges aan de slag te gaan. Vaak worden deze gereserveerd mei ham en ei of zalm en ei. Ik ging voor rivierkreeftjes en ei!

Witte asperges met rivierkreeftjes

Een heerlijke combinatie door de zoete smaak van de rivierkreeftjes. Naast de rivierkreeftjes en ei, deed ik er een doperwtenpuree bij, gebakken krieltjes en een dille-botersaus. Ultiem genieten van lekkere voorjaarssmaken!

Voor dit gerecht maak je dus een aantal elementen en heb je dus een aantal pannen nodig. Laat je vooral niet afschrikken! Het maken is namelijk hartstikke makkelijk. Bovendien is het resultaat het helemaal waard. En wil je nog meer asperge inspiratie opdoen? Misschien is de aspergetartaar iets voor je? Of, wat dacht je van bapao's met asperges?

Witte asperges met rivierkreeftjes en ei

Witte asperges met rivierkreeftjes en ei

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 600 gram witte asperges
  • 600 gram krieltjes
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 2 eieren
  • 1 bosje verse dille
  • 2 el (plantaardige) boter
  • 400 gram doperwten (uit de vriezer)
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • peper en zout

Benodigdheden

  • hoge kookpan
  • steelpan
  • koekenpan
  • aspergeschiller of dunschiller

Instructies

  1. Kook de doperwten met circa 75 ml water enkele minuten. Giet af, meng met nootmuskaat, peper, zout en bieslook en stamp tot een grove puree. Haal uit de pan en zet apart.
  2. Snijd de onderkantjes van de witte asperges af. Snijd met een aspergeschiller of dunschiller de asperges goed tot net onder de kopjes. De schillen kun je bewaren voor een lekkere aspergesoep!
  3. Doe de asperges in een hoge kookpan en zorg ervoor dat de kopjes net boven het water uitsteken. Kook 12 - 14 minuten.
  4. Bak intussen de krieltjes in de koekenpan met wat olie of boter.
  5. Smelt 2 el boter en breng op smaak met peper, zout en verse dille.
  6. Maak tot slot roerei. Kluts de eieren los. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet hier wat olie in. Doe het ei-mengsel erbij en roer af en toe goed om.
  7. Dien als volgt op op een mooie ovalen schaal: begin met de erwtenpuree, leg hier de asperges op. Decoreer met ei, rivierkreeftjes en leg de krieltjes er omheen. Maak af met de botersaus en eventueel wat extra dille.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *