Snelle paella (Spaanse rijst) met garnalen

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd1 minuut
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Haal de Spaanse zon hierheen met deze snelle paella. Een heerlijk rijstgerecht wat je meteen doet denken aan Spanje. Normaal gesproken heb je er even de tijd voor nodig. Dit keer maakte ik een Spaans rijstgerecht geïnspireerd op paella. Het lijkt op een paella, maar dan een die in maximaal 10 minuten klaar is.

Aromatische rijst die heerlijk op smaak gebracht is, groene erwten, grote garnalen en citroen en peterselie om het af te maken. Een gerecht boordevol smaak en kleur. Het geheim van de snelle bereiding zit hem in de rijst.

Tilda sweet chilli & lime rijst

Ik gebruikte Tilda Basmati rijst sweet chilli & lime. Een premium Basmati rijst die al heerlijk op smaak is gebracht en gegaard is. Het enige wat je hoeft te doen, is de rijst 2 minuten in de magnetron op te warmen. Deze smakelijke rijst vormt de perfecte basis voor onze snelle paella. Intussen blancheren we de erwten en grillen we de garnalen.

De Tilda gestoomde rijst is er in allerlei lekkere smaken. Wat dacht je van jasmijn, kokos of tomaat-basilicum? Daarnaast kun je ook gaan voor de niet voorgestoomde Basmati rijst. Je koopt deze 'champagne onder de rijstsoorten' bij Albert Heijn.

Neem dus de volgende keer dat je boodschappen doet, deze rijst mee als basis voor je lekkerste rijstgerechten om bijvoorbeeld dus deze snelle paella te maken!

snelle paella met Tilda rijst

Snelle paella (Spaanse rijst) met garnalen

Snelle paella (Spaanse rijst) met garnalen

  • Voorbereidingstijd1 minuut
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 zakje Tilda Basmati rijst sweet chili & lime
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 10 ongepelde reuzegarnalen (uit de vriezer)
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • 1 (biologische) citroen

Benodigdheden

  • Steelpan + vergiet
  • Koekenpan

Instructies

  1. Breng water aan de kook en kook de erwten circa 4 minuten.
  2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en doe de garnalen erbij. Laat de schalen van de garnalen zitten, maar zorg ervoor dat de darmen wel verwijderd zijn (dat is vaak al gedaan - je herkent dit aan het zwarte 'draadje' aan de buitenkant).
  3. Verwarm intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking (2 minuten).
  4. Giet de erwten af met ijskoud water.
  5. De garnalen zijn gaar wanneer ze van buiten helemaal roze zijn en van binnen wit. Pel de garnalen en breng op smaak met peper en zoet en citroensap van 1/2 citroen. De andere helft van de citroen snijd je in plakjes of schijfjes.
  6. Roer de erwten door de rijst. Bij voorkeur met een vork zodat de rijst mooi luchtig blijft.
  7. Verdeel de rijst over 2 diepe borden en leg hier de garnalen op. Maak af met de platte peterselie en citroen.
Advertorial - i.s.m. Tilda 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *