Courgetti pesto, gepofte tomaat en geroosterde kikkererwten

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Courgetti ken je vast wel: 'spaghetti' gemaakt van courgette. Het is een lekker licht en zomers alternatief voor echte pasta en bovendien koolhydraatarm. In combinatie met de pesto en gepofte tomaatjes een heerlijke maaltijd. De knapperige geroosterde kikkererwten en de pijnboompitten maken het helemaal af en zorgen bovendien voor extra eiwitten in deze vegetarische (en indien vegan pesto veganistische) maaltijd.

Courgetti pesto

Hoe lang het duurt om de maaltijd te maken, bepaal je helemaal zelf. Je kunt de groene pesto zelf maken, maar je kunt ook gaan voor kant-en-klare pesto. Ik gebruikte zelf plantaardige groene pesto. De courgetti kun je kant-en-klaar in het versschap kopen of je kunt zelf met een spiraalsnijder aan de gang gaan.

Ben je op zoek naar een lekker zomerse maaltijd? Probeer dan dus vooral deze courgetti pesto met gepofte tomaat en geroosterde kikkererwten eens!

Courgetti pesto, gepofte tomaat en geroosterde kikkererwten

Courgetti pesto, gepofte tomaat en geroosterde kikkererwten

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram courgetti (kant-en-klaar of zelf gesneden)
  • 250 gram cherrytomaten of andere kleine tomaten
  • 4 el (plantaardige) pesto
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 150 gram kikkererwten
  • 2 el olijfolie

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kleine ovenschaal 2 x

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C. Spoel de kikkererwten goed af en laat ze goed uitlekken. Meng met 1 el olijfolie, peper en zout. Spreid uit op een bakplaat en bak gedurende 20 minuten.
  2. Doe in de andere ovenschaal de tomaatjes en zet deze in de oven naast de schaal kikkererwten gedurende 15 minuten.
  3. Bereid intussen de overige ingrediënten voor.
  4. Doe 1 el olie in de koekenpan. Zet op middelhoog vuur en bak gedurende 3 minuten de courgettelinten.
  5. Draai het vuur uit en meng de pesto door de courgetti. Verdeel over de borden en maak af met de gepofte tomaatjes, kikkererwten en pijnboompitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *