Aardbeien sorbet met perzik en basilicum

  • voor 5 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zin in een lekker ijsje? Je kunt niet verkeerd gaan met een aardbeienijsje, dus probeer vooral deze aardbeien sorbet met perzik en basilicum. De perzik maakt hem net een beetje anders dan anders en de basilicum is een frisse en kruidige toets. Uiteraard kun je de basilicum ook achterwege laten als je dit niet lekker vindt.

Fruitig sorbetijs

Houd je het liever bij alleen aardbeien, zonder perziken? Vervang dan de perzik door 75 gram aardbeien. Dit sorbetijs is heerlijk verfrissend door het fruit en daarmee een heerlijke afsluiter van de maaltijd of tussendoortje! Nog meer fruitig ijs maken? Probeer dit ananas-kiwi-munt ijs eens.

Aardbeien sorbet met perzik en basilicum

Aardbeien sorbet met perzik en basilicum

Aanpassen porties:

voor 5 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 380 gram water
  • 100 gram kristalsuiker
  • 125 gram aardbeien
  • 75 gram perzik (zonder schil)
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 tl vers citroensap
  • optioneel: 20 gram hejhej sorbetmix (of vervang door 10 gram kristalsuiker)

Benodigdheden

  • ijsmachine

Instructies

  1. Pureer de aardbeien en de perziken en meng met het water, suiker en citroensap. Wanneer je de basismix gebruikt, voeg je ook deze toe. Anders voeg je 10 gram extra suiker toe.
  2. Giet het mengsel in de ijsmachine en vries en draai het mengel tot een romige sorbet. Wanneer het de consistentie van softijs heeft, voeg je grofgehakte stukken basilicum toe.
  3. Laat de machine draaien tot je ijs stevig is.
  4. Schep daarna het ijs in een diepvriesbak en bewaar hier tot vlak voor serveren.
  5. Haal het ijs enkele minuten voor serveren uit de vriezer.

2 reacties op “Aardbeien sorbet met perzik en basilicum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *