Vegetarische nasi goreng maken

  • voor 3 personen
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Nadat ik op Instagram bij Familie over de Kook nasi goreng voorbij zag komen, had ik hier zo en zin in. En wat bleek, er staat dus helemaal nog geen nasi goreng recept op mijn site. Terwijl ik het wel al vaker had gemaakt. Tijd dus om het helemaal te perfectioneren en het recept met jullie te delen. Het is een vegetarische nasi goreng die zelfs helemaal plantaardig is. Je kunt eventueel nog een eitje toevoegen als je hem alleen vegetarisch wil hebben.

Nasi goreng met satesaus, komkommer en vegetarische rendang

Naast de nasi goreng, aten we er zoetzure komkommer bij (komkommerschijfjes met een beetje azijn en een theelepel bruine suiker), satesaus en jackfruit rendang. Rendang is een stoofgerecht wat je normaal maakt met rundvlees, maar met jackfruit was het ook heerlijk! Wil je dit ook maken? Gebruik dan de kruidenpasta uit mijn beef rendang recept en bak hier de jackfruit in. Wat kokosmelk toevoegen en enkele minuten op laag vuur sudderen en klaar is je jackfruit rendang!

Ik weet zeker dat je van dit recept gaat smullen. Hier komt 'ie in ieder geval zeker vaker op tafel. Ook aan de slag met de vegetarische nasi goreng? Laat het weten in de comments en deel je creaties op Instagram.

Ps. Normaal wordt trassie gemaakt van garnalen. De trafasi trassie van Faja Lobo is vegetarisch!

Vegetarische nasi goreng maken

Vegetarische nasi goreng maken

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 175 gram gekookte rijst (ik gebruikte zilvervliesrijst)
  • 1 el pindaolie
  • 1 el trassie trafasi
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei (in dunne ringen gesneden)
  • 2 wortels (in kleine blokjes gesneden)
  • voor erbij:
  • jackfruit rendang*
  • zoetzure komkommer
  • vegetarische kroepoek of emping
  • satesaus*
  • *zie intro voor bereidingswijze

Benodigdheden

  • koekenpan of hapjespan

Instructies

  1. Pers de knoflookteen uit of snijd fijn.
  2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet de olie in de pan. Voeg de trassi en de kruiden toe en bak enkele minuten. Voeg vervolgens de knoflook. prei en wortel toe.
  3. Bak circa 5 minuten. Blijf goed omscheppen en voeg dan de rijst toe. Bak nog eens 5 minuten.
  4. Serveer de nasi met pindasaus, cassave kroepoek (of emping), zoetzure komkommer en vegetarische rendang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *