Vegan panna cotta met koffie en chocolade

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Iedereen die van koffie houdt, opgelet! Ik heb een topper va een dessert voor je wat je heel makkelijk en snel zelf maakt. Het is geschikt voor mensen die lactoseintolerant zijn, glutenvrij eten of bijvoorbeeld plantaardig eten. Met Amar een paar ingrediënten maak je een vegan panna cotta.

Vegan panna cotta

Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room' in het Italiaans. Normaal maak je dit dessert dus van room. Om het plantaardig te maken gebruikte ik kokosmelk. Bovendien gebruik je normaal gesproken gelatine om de panna cotta te binden, maar dat is niet vegetarisch (en dus ook niet veganistisch). Er is een prima plantaardig alternatief: agar-agar, gemaakt van zeewier. Ik heb standaard een potje agar-agar in huis!

Koffie, chocolade en hazelnoot

De chocolade en de koffie gaan trouwens geweldig samen! Een basis van koffie panna cotta en een chocolade-koffiesaus. Klinkt om te smullen, toch? Wil je het nog meer smaak geven? Dan kun je aan de saus een scheutje hazelnootlikeur of (non-alcoholisch) hazelnootsiroop toevoegen. Smullen!

Vegan panna cotta met koffie en chocolade

Vegan panna cotta met koffie en chocolade

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk (geen light!)
  • 3 el kristalsuiker (of suikervervanger)
  • 2 versgezette kopjes espresso (60 ml)*
  • 2 el agar-agar
  • 1 tl vanille-extract
  • saus:
  • 50 gram pure chocolade
  • 1 kopje versgezette espresso (30 ml)*
  • optioneel: 1 el hazelnootliekeur of hazelnootsiroop
  • *mag ook decaf zijn!

Benodigdheden

  • steelpan + garde
  • 6 puddingvormpjes, glazen schaaltjes of kommetjes

Instructies

  1. Meng in een pan de kokosmelk, agar-agar, suiker, vanille-extract en koffie en zet op laag vuur.
  2. Roer goed door, ook vooral de bodem van de pan! Laat het enkele minuten koken en draai dan het vuur uit.
  3. Laat enkele minuten afkoelen en schenk dan het mengsel in de vormpjes. Zet ze op het aanrecht tot ze lauw zijn en laat ze dan minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  4. Wanneer je ze gaat serveren kun je de koffiesaus maken. Doe de koffie en chocolade in een kommetje en verwarm in de magnetron. Doe dit elke keer 30 seconden en roer telkens door. Net zo lang tot je een egale saus hebt. Optioneel giet je er een scheutje hazelnootlikeur of hazelnootsiroop bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *