Zelf de allerlekkerste ijskoffie maken

 • voor 2 personen
 • Voorbereidingstijd15 minuten
 • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

IJskoffie is een van mijn favoriete drankjes. Zeker in de zomer vind ik het heerlijk om af te koelen met een koude koffie. Een simpele variant met alleen koffie, ijsklontjes en (plantaardige) melk of juist een wat luxere variant. Voor elk moment is wel de juiste te vinden. Ik laat je vandaag zien hoe je zelf de  allerlekkerste ijskoffie kan maken. Verfrissend en bomvol smaak!

De basis voor een goede iced coffee

De basis voor een goede ijskoffie (iced coffee) is natuurlijk de koffie. Belangrijk dus dat je een echt goede en lekkere soort kiest. Ik ging voor koffie van De Koffiejongens. Lekkere en duurzame koffie! Zowel de koffie zelf als de verpakking als transport zijn zo duurzaam mogelijk.

Duurzame koffie

Deze capsules gebruik je in je Nespresso apparaat en zijn helemaal biologisch afbreekbaar! Dit betekent dat je ze na gebruik gewoon bij het GFT-afval mag gooien. Super handig toch? Ik vind het duurzame aspect in ieder geval een grote plus!

Ik had een heel pakket aan koffievariaties om uit te kiezen, maar gezien mijn zwangerschap koos ik voor decaf. Deze kun je zowel als lungo en als espresso zetten. Voor een ijskoffie gebruik je gewone koffie of espresso. Zelf geef ik de voorkeur aan espresso. En dus heb ik de decaf capsules gebruikt om espresso mee te zetten voor dit lekkere drankje!

Kortingscode koffie bij De Koffiejongens

Ik mag jullie trouwens ook een kortingscode voor een box bij De Koffiejongens aanbieden. Met de code MYFOOD kun je kennismaken en krijg je €6 korting. Op een eenmalige box of een abonnement naar keuze.

Het leuke is dat je dan nooit meer zonder koffie zit. Bovendien komt het gewoon door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Je kunt kiezen voor een van de standaard abo's of een abonnement op maat. Net wat jij wil!

Wat is de lekkerste ijskoffie?

maak je eigen ijskoffie

Dan terug naar de ijskoffie van vandaag. Een goede koffie, plantaardige melk, crushed ice en een lekkere plantaardige roomtopping met wat chocolade. Lijkt wel een luxe koffie van je favoriete keten. Maar dan gewoon thuis ;-). Bespaar je ook weer die € 5,- die je normaal aan een drankje zou uitgeven. Ga jij deze heerlijke ijskoffie ook uitproberen? Laat het weten in de comments of op Instagram!

Zoek je nog iets lekkers voor bij je ijskoffie?

Wat dacht je van:

Zo maak je je eigen ijskoffie thuis:

Zelf de allerlekkerste ijskoffie maken

Zelf de allerlekkerste ijskoffie maken

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 12 ijsblokjes
 • 2 capsules espresso of decaf van De Koffiejongens
 • 1 el maple syrup
 • 350 ml plantaardige drink (bijvoorbeeld kokosdrink)
 • 100 ml plantaardige slagroom
 • 1 el grof gehakte chocolade

Benodigdheden

 • blender (optioneel voor crushed ice)
 • 2 glazen (bijvoorbeeld longdrinkglazen)

Instructies

 1. Zet met de koffie cups 2 kopjes espresso. Zet deze apart en laat de koffie afkoelen.
 2. Als je blender een 'ijs crush' (ijs fijngemalen) functie heeft, crash je daarmee het ijs. Anders kun je ook gewoon hele ijsblokjes gebruiken of het ijs in een plastic zak doen en hier met een deegroller op slaan.
 3. Verdeel het ijs over de 2 glazen. Schenk hier de koffie overheen, gevolgd door de maple syrup en circa de helft van de chocolade. Vul aan met plantaardige melk. Zorg dat er ruimte is voor de slagroom in je glas.
 4. Klop de slagroom op en schep op de ijskoffie. Maak af met de andere helft chocolade. Steek er een leuk (duurzaam) rietje in om het helemaal af te maken :-).
Advertorial - i.s.m. De Koffiejongens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *