Zelf de allerlekkerste ijskoffie maken

 • voor 2 personen
 • Voorbereidingstijd15 minuten
 • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

IJskoffie is een van mijn favoriete drankjes. Zeker in de zomer vind ik het heerlijk om af te koelen met een koude koffie. Lekker afkoelen op warme dagen! Een simpele variant met alleen koffie, ijsklontjes en (plantaardige) melk of juist een wat luxere variant.

Voor elk moment is wel de juiste te vinden. Ik laat je vandaag zien hoe je zelf de allerlekkerste ijskoffie kan maken. Verfrissend en bomvol smaak!

De basis voor een goede iced coffee

De basis voor een goede ijskoffie (iced coffee) is natuurlijk de koffie. Belangrijk dus dat je een echt goede en lekkere soort kiest. Ik ging voor koffie van De Koffiejongens. Lekkere en duurzame koffie! Zowel de koffie zelf als de verpakking als transport zijn zo duurzaam mogelijk.

Voor een lekkere iced coffee gebruik je het liefst een sterke koffie. Je giet er namelijk nog ijsblokjes bij en voegt melk toe, dus het wordt sowieso al wat slapper dan waar je mee begint. Lekker dus om een krachtige koffie te gebruiken als basis voor een drankje boordevol smaak!

Duurzame koffie

Om extra goed bezig te zijn, kies ik het liefste voor duurzame koffie. Koffie kan op verschillende manieren duurzaam zijn. Het liefst wordt het duurzaam geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en krijgen boeren een eerlijke prijs.

Daarnaast kan ook de verpakking en het transport duurzaam zijn. Zijn de cups biologische afbreekbaar en is het doosje ook gerecycled papier? Daar scoor je punten mee!

Wat is de lekkerste ijskoffie?

maak je eigen ijskoffie

Dan terug naar de ijskoffie van vandaag. Een goede koffie, plantaardige melk of volle melk, crushed ice en een lekkere (plantaardige) roomtopping met wat chocolade. Lijkt wel een luxe koffie van je favoriete keten. Maar dan gewoon thuis ;-). Bespaar je ook weer die € 5,- die je normaal aan een drankje zou uitgeven. Ga jij deze heerlijke ijskoffie ook uitproberen? Laat het weten in de comments of op Instagram!

Een aantal andere tips voor romige ijskoffie maken:

 • Iced Vietnamese koffie. Vietnamese koffie maak je met gecondenseerde melk en is dus zoet en romig. Voeg ijsklontjes en afgekoelde koffie toe voor een heerlijke koude variant.
 • Affogato is espresso (of andere sterke koffie zoals een ristretto) met een bolletje vanille ijs. Romige ijskoffie, heerlijk!
 • Frappuccino ken je waarschijnlijk wel van Starbucks en is super romig, koud en lekker. Gebruik heel veel ijsblokjes, voeg koffie en een tl xantaangom toe, volle melk samen met suiker of maple syrup en en eventueel extra smaakje en blend!

Zoek je nog iets lekkers voor bij je ijskoffie?

Wat dacht je van:

Zelf de allerlekkerste ijskoffie maken

Zelf de allerlekkerste ijskoffie maken

 • Voorbereidingstijd15 minuten
 • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 12 ijsblokjes
 • 2 capsules espresso of decaf van De Koffiejongens
 • 1 el maple syrup
 • 350 ml plantaardige drink (bijvoorbeeld kokosdrink)
 • 100 ml plantaardige slagroom
 • 1 el grof gehakte chocolade

Benodigdheden

 • blender (optioneel voor crushed ice)
 • 2 glazen (bijvoorbeeld longdrinkglazen)

Instructies

 1. Zet met de koffie cups 2 kopjes espresso. Zet deze apart en laat de koffie afkoelen.
 2. Als je blender een 'ijs crush' (ijs fijngemalen) functie heeft, crash je daarmee het ijs. Anders kun je ook gewoon hele ijsblokjes gebruiken of het ijs in een plastic zak doen en hier met een deegroller op slaan.
 3. Verdeel het ijs over de 2 glazen. Schenk hier de koffie overheen, gevolgd door de maple syrup en circa de helft van de chocolade. Vul aan met plantaardige melk. Zorg dat er ruimte is voor de slagroom in je glas.
 4. Klop de slagroom op en schep op de ijskoffie. Maak af met de andere helft chocolade. Steek er een leuk (duurzaam) rietje in om het helemaal af te maken :-).
Advertorial - i.s.m. De Koffiejongens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *