Chocolade pistache cantuccini

  • voor 32 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Chocolade pistache cantuccini

Alles smaakt beter met chocolade toch? Ik had mijn collega's beloofd om iets voor ze te bakken, maar aangezien ik vrij veel collega's heb, moest het iets zijn wat ik in grote volumes kon maken en wat ook makkelijk was. Koekjes doen het altijd goed, dus kwam ik op het idee om chocolade cantuccini te maken. Cantuccini (ook wel 'biscotti') zijn knapperige Italiaanse koekjes die normaal gesproken worden gemaakt met o.a. amandelen en anijs. Omdat ik toch ook die klassieke cantuccini smaak wilde behouden ging ik voor chocolade, pistache en een vleugje anijs. En dat gaat heel goed samen! Dit recept is perfect om voor veel mensen te bakken en je kunt ze in een afgesloten koektrommel tot een week goed houden. Serveer de cantuccini als tussendoortje of als dessert, net als de Italianen dat doen met een espresso of vin santo.

Ingrediënten

  • 100 gram
  • roomboter
  • op kamertemperatuur
  • 150 gram
  • kristalsuiker
  • 300 gram
  • witte tarwebloem
  • 50 gram
  • cacao
  • 1/2 tl
  • bakpoeder
  • 1/2 tl
  • gemalen anijszaad
  • 1/4 tl
  • kaneel
  • 2
  • eieren
  • 1
  • vanillestokje
  • 50 gram
  • grofgehakte pistachenoten
  • optioneel: witte chocolade en extra pistachenoten voor garnering

Benodigdheden

  1. bakplaat bekleed met bakpapier
  2. scherp mes
  3. keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Klop de boter en suiker tot een lichte, romige crème. Voeg de eieren toe en klop totdat je een egaal mengsel hebt.
  3. Schraap het vanille stokje uit en klop de vanille merg door het mengsel.
  4. Meng in een andere kom bloem, cacao, bakpoeder, anijszaad en kaneel.
  5. Kneed het droge mengsel door het natte mengsel.
  6. Als het goed is gekneed, voeg je de nootjes toe.
  7. Verdeel het deeg in 2 stukken en maak van beiden stukken een 'worst' die je op de bakplaat kunt leggen.
  8. Bak ze 20 minuten.
  9. Laat het ca. 10 minuten afkoelen en snijd dan met een scherp mes plakken van ca. 1 centimeter. Bak de cantuccini nog eens 20 minuten.
  10. De cantuccini zijn zo al heerlijk, maar wil je ze versieren? Smelt dan de witte chocolade in de magnetron of au-bain marie en top met fijngehakte pistachenoten.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

3 responses to “Chocolade pistache cantuccini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *